Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, ilimizdeki basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya gelirken, geçen yıldan beri ilimize kan merkezi açılması noktasında uğraş verdiğini fakat kendilerine bir bina tahsis edilmediği için bunu başaramadıklarını söyledi.

“Bilecik’te 2017 yılı itibariyle 8 bin 127 ünite kan toplandı”

Gölpark Çınar Bahçe’de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Başkan Çınar, Kızılay’ın Bilecik’te yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler paylaşırken, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda yardım kampanyalarının devam edeceğini söyledi. Başkan Çınar, Kızılay’ın çalışmaları hakkında;

“Bilecik il genelinde 2017 yılı itibariyle 8 bin 127 ünite kan toplandı. 4-5 yıl öncesine göre 15-20 kata yakın bir artış sağlandı. Yine Türk Kızılay’ı açısından yapmış olduğumuz en güzel şeylerden bir tanesi, Bilecik’teki tüm fakir, fukaraya erişerek gıda ihtiyaçlarını bir şekilde karşıladık. Bu yıl yardımlarımız büyüyerek devam edecek. Bu sene Allah nasip ederse nakit imkânlarımızda olacak, artı yine gıda yardımlarımız olacak, giyim yardımları devam edecek. Hepsi ardı ardına Ramazan ayı içerisinde devam edecek.

Şube çalışmaları açısından ise,daha önceki şubemizin biliyorsunuz çok fazla bir şeyi yoktu.Ama şu anda şubemizin kendine özgü bir personeli,birde aracımız var.Dolayısıyla,bizim buradaki en büyük amacımız şube hizmetleri açısından Türk Kızılay’ını öğrencilerimize,gençlerimize tanıtıp faaliyetleri hakkında net bilgiler vermek.”ifadelerine yer verdi.

“Türkiye genelinde 4 ilde kan merkezi yok. Bunlardan bir tanesi de biziz”

Uzun süredir ilimize kan merkezi açmak için büyük çaba harcadığı bilinen Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, gerekli tüm hazırlıkların tamam olduğunu lakin kendilerine bina tahsis edilmediği için bunu yapamadıklarını belirtirken, geçen yıl iftar yemeğinde söylediği sözlerini bu senede yenileyerek kendilerine kan merkezi kurmak için bina tahsis edilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Çınar, konuşmasının devamında ise şunları ifade etti:

“Bu görevi aldığımızdan beri Bilecik’te kan merkezi kurmak için uğraş ve çaba içerisindeyiz. Bu konuyla alakalı en büyük acınacak tarafımız; Marmara Bölgesi’nde kan merkezi olmayan tek iliz. Türkiye genelinde 4 ilde kan merkezi yok. Bunlardan bir tanesi de biziz. Ama ben bununla ilgili olarak, diğer tüm Valilerimiz olsun, Belediye Başkanlarımız olsun hepsine birebir giderek durumumuzu ilettim. Bizim istediğimiz çarşı merkezinde kan vermeye gidebileceği bir yer olması. Eski Valimiz Sayın Süleyman Elban sağ olsun konuya duyarlılık gösterdi. Bize eski Öğretmenevi dediğimiz binanın kan merkezi olması için çalışmaların yapılacağını söyledi. Ardından Valimiz Sayın Tahir Büyükakın’ı ziyaret ederek, burası ile kan merkezi çalışmamamız olacak dedik. Sayın Valimiz Büyükakın; şu anda orasının Valilik binasının tadilatta olması sebebi ile Sosyal Dayanışmaya tahsis edildiğini söyledi. Ve hala devlette devamlılık esastır sözüyle ilimizde kan merkezi kurabilmemiz için bir tane bina bağışına ihtiyacımız var. Çünkü bununla ilgili yasal kolaylıkları Cumhurbaşkanlığımız tüm aşaması ile bize verdi. Yani devletin bize vereceği bina KHK’lar ile beraber desteklendi.

Birde önemli konulardan bir tanesi ise, kan merkezinde 15-20 tane personelde çalışacak. Bundan 3-4 tanesi doktor,4-5 tanesi hemşire, şoförler, yan görevliler derken aşağı yukarı 20 kişiye de iş istihdamı sağlanmış olacak. Türk Kızılay’ı çok büyük bir kuruluş ve ben bu kan merkezinin olabileceği sözünü aldım. Bize bir bina tahsisi neticesinde çok rahat bir şekilde kan merkezi açabilecek durumdayız.”

Editör: TE Bilişim