Cafer Elmas

Cumhurbaşkanlığı talimatı doğrultusunda tüm yurttaki üniversitelere kız yurdu yapılma kararı alınırken, bu kapsamda Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde 2 bin kişilik kız yurdu yapılacağı öğrenildi.

Alınan karar Bilecik’teki kız apart işletmecileri  için kötü bir haber sayılırken, kız apartlarının kapanma noktasına gelebileceği yorumlarına da neden oldu.

Tarikat ve cemaat evlerinin önüne geçmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Bilecik’ te dahil olmak üzere tüm yurttaki üniversitelerin bünyelerindeki kız yurtlarının arttırılmasına karar verildi.

Bu kapsamda Şeyh Edebali Üniversitesi kız öğrencileri için de 2 bin kişilik kız yurdu yapımına karar verildi. Üniversite bahçesi içerisinde yaklaşık 16 dönüm yer ayrılırken, kız yurdunun 2 sene içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Yurdun proje çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

2 bin kişilik kız yurdu yapımı kararı ise en çok Bilecik’teki kız apart sahiplerini üzdü. Her yıl azalan öğrenci sayısı nedeni ile apartlarını doldurmak için her sene büyük çaba harcayan kız ve erkek apart sahipleri, bu karar ile apartlarını kapatmak zorunda kalabileceklerini belirttiler.

Editör: TE Bilişim