Üsküdar Kız Kulesinde gerçekleştirilen gala programına tiyatro caimasının duayen isimleri yanı sıra; Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Tiyatro oyuncuları Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Kayra Şenocak ve Güldüy Güldüy Show ekibi oyuncularına Kristal Çınar Ödüllerinin verildiği gala gecesinde, Bilecik'teki tiyatro yolculuğunun geçmişten günümüze nasıl geldiğine ilişkin slayt filmler izlendi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gala gecesinde ayrıca Tiyatro Festivali Organizatörü ve Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan'a katkıları dolayısıyla üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

''BELEDİYECİLİĞİ FİZİKİ ÇALIŞMALAR İLE SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDAKİ ÇALIŞMALARIN GÜZEL KARIŞIMI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ''

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin gala gecesini tarihi bir ortamda yapmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek; şunları söyledi:

Gerçekten 14 yıl öncesini düşündüğümüzde bu günleri hayal dahi edemezdik. 14 yıl önce tohumunu attığımız ürün bugün dal budak saldı. 12.'sini düzenlediğimiz Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinin galasını kadim şehrimiz İstanbul'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Osmanlı'nın ilk başkenti Bilecik'ten, son başşehri İstanbul'a gelmekten heyecan duyuyoruz. Biz de burada sanata, sanatçıya ve sanatsevere verdiğimiz değeri gösterme adına gala programımızı gerçekleştiriyoruz.

Bilecik'te bir taraftan altyapı ve üst yapı çalışmalarımızı yaparken, diğer taraftan da böyle sanatsal anlamda, kültürel ve sosyal belediyecilik ile ilgili güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu güzellik ve başarı hemşehrilerimizle birlikte elde ettiğimiz bir sonuç. Ben bu anlamda bizlere bu katkıyı veren bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Belediyeciliği biraz türlü yemeğe benzetiyorum. Biraz, patates, biraz, fasuyle, biber, patlıcanın karışımı gibi. Her birini kararında kullanarak, yani biraz altyapı çalışmaları, biraz üst yapı çalışmaları, biraz çevre, biraz kültür ve sosyal belediyecilik ile sanatsal faaliyetleri bir araya getirebilmeye benzetiyorum. Bu karışım içine de hepsine tat vereceğini düşündüğümüz etin yerine tiyatro ve sanatı koyup güzel bir kıvama getirebilmek şeklinde düşünüyorum. Yani bütün bu karışıma tadı veren tiyatro olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

''SANATLARIN ANASI TİYATRO İLE BAŞLADIĞIMIZ BU YOLCULUKTA SON DERECE MUTLUYUZ''

Konuşmasında; ''Sanatların anası tiyatro ile başladığımız bu yolculukta son derece mutluyuz.'' ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı; ''İnşallah daha nice 12'li yıllarda buluşuruz ve birlik ile beraberlik içinde sanatı, sanatçıyı ve sanatseveri buluşturmaya devam ederiz inşallah. İstanbul sanatın merkezi. Biz de burada çok önemli bir güzide mekan olan Kız Kulesi'nde gecemizi yaparak tiyatroya verdiğimiz önemi göstermek istedik. Sosyal ve kültürel belediyecilik noktasında gelmiş olduğumuz bu seviye, hemşehrilerimizle birlikte ulaştığımız başarıdır. Sanatların anası tiyatro ile başladığımız bu yolculuğu son derece önemsiyoruz. İnşallah daha nice 12'nci yıllara ulaşacağız.'' dedi.

''BİLECİK'TE TİYATRO KÜLTÜRÜ OLUŞTU''

Bilecik'te tiyatro kültürünün kazanıldığını belirterek; ''Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından oyunlar hazırlandı ve bunlara ilişkin biletlerin tükendiğini haber aldık. En çok sevindiğim nokta da burasıydı. Demek ki Bilecik'te bu anlamda bir kültür oluşmuş ve tiyatro ile olması gereken bağ kurulmuş.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim