Koronavirüs salgını sebebiyle uzun bir süredir akşam saat 22.00’den sonra uygulamada olan sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde Bilecik sokaklarında in cin top oynadı.

Tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan ve geçtiğimiz yıldan itibaren Covid-19’un yayılım riskini azaltmak amacıyla uygulanan kısıtlamalar genel çerçevede İçişleri Bakanlığı’nın kademeli normalleşme kararları doğrultusunda 1 Temmuz itibari ile kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı 1 Temmuz Kademeli Normalleşme Genelgesi'ne göre, "1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanmayacak." denildi.

Daha önce uygulamada olan saat 22.00’den sonra sokağa çıkma kısıtlamasının son akşamında Bilecik halkı kurallara riayet etti.

Bilecik’in en işlek caddesi Tevfikbey’de son akşam da yine sessizlik hakim olurken Atatürk Bulvarı’nda da aynı durum hakimdi.

Editör: TE Bilişim