Gölpazarı Meyve ve Tarımsal Üreticiler Birliği Başkanı Selçuk Şahin, Belediye Başkanı Hayri Suer'i makamında ziyaret etti.

Şahin; açılan kiraz sezonunun durumunu değerlendirmek, üreticilerin gelirini arttırmak adına yapılacak faaliyetlerle ilgili Başkan Suer'le fikir alışverişinde bulundu.

İlçede Fısıltı gazetesinde dolaşan 'Belediye Meyve Alım Merkezine yabancı alıcı ve pazarcı sokmuyormuş' haberlerine Başkan Suer, kendi ağzından net cevaplar verdi.

Gölpazarı Meyve ve Tarımsal Üreticiler Birliği Başkanı Selçuk Şahin, “bizim ilçede bir sebze alım merkezimiz var. Kiraz sezonundayız, kökleşmiş yerli alıcılarımız var. Biz istiyoruz ki başka alıcılarda gelsin, rekabet oluşsun buda bizim köylümüzün kazancına bir menfaat oluştursun. Sizin çalışmalarınızdan takip ediyorum, bu duruma ilçede fısıltı gazetesinde söylenen şey Belediye tarafından sebze alım merkezine, Hal’e yabancı alıcıların girişi engelleniyor ve bundan dolayı orada iki tane yerli alıcı istediği fiyatla ve düşük fiyatla ürün alıyor ve bu da bizim halkımızın aleyhine bir durum yaratıyor. Bu konuyu direk kaynağına sormak için geldim, bu konu ile ilgili görüşlerinizi alabilirmiyim” dedi.

Belediye Başkanı Hayri Suer de, "biz Gölpazarı Belediyesi olarak kirazı önemsiyoruz, Kiraz bizim olmazsa olmazımız. Özellikle üreticimizin, çiftçimizin, Gölpazarı halkının, kiraz yetişticiliğinin daha ötesinde bunun kesilmemesini ve daha sonraki nesile de Gölpazarı kirazının bir marka olarak geçmesini istiyoruz, çok güzel çalışmalarımızda var, zaman zaman kamuoyuyla paylaşıyoruz bunları. Meclis’te Milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı ile bir kiraz tanıtımı ve kamuoyu açıklaması yapacağız. Gölpazarı kirazını tanıtacağız, milletvekillerimize, basın mensuplarımıza kirazımızı takdim edeceğiz.

Gölpazarı kirazı bir başka, kalitesi, lezzeti, dayanıklılığıyla birlikte aynı zamanda Gölpazarı’nın bir sembolü o yüzden kirazı yaşatmak durumundayız. Kiraz baş gelir kaynağımız, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, bilbord çalışmalarımız var buna da başladık, güzel neticeler alacağımıza da inanıyorum.

Dediğiniz konuyla ilgili şöyle söyleyeyim bizden önceki dönemde de önceki sene, ondan önceki sene hangi uygulama varsa bu senede aynı şartlar devam ediyor. Halimizde esnafımız mal alabiliyor fakat dışarıdan tüccarlarımız, alıcılar, pazarcılarımızın da ürün almalarını sadece Kiraz değil diğer meyve sebze içinde söylüyorum almalarına hiçbir engel yok. Belediyemiz tarafından böyle bir uygulama yok, bizim ağzımızdan çıkan böyle bir söz yok, böyle bir beyanda yok. Yazılı, görsel böyle bir açıklamamızda yok, bu söylentinin kaynağını bilemiyorum nereden çıktığını fakat şunu söyleyebilirim ben kesinlikle Gölpazarı Belediye Başkanı olarak buna karşıyım tam tersine bir pazar olmasını istiyoruz, rekabet ortamının oluşmasını istiyoruz. Rekabetin olduğu yerde kalite olur, gerçek anlamda mal piyasa fiyatını bulur, bizde bunu destekliyoruz ve bunun olması için de arkadaşlarımız ile birlikte yeni alıcıların, yeni tüccarların da Gölpazarımıza gelmesi konusunda çalışmalara başladık ve davet ediyoruz onları. Ben hergün sürekli özellikle İstanbul’dan, Sakarya’dan, Kocaeli’den meyve sebze tüccarlarını Gölpazarı’na davet ediyorum. Yakın zamanda gelecekler hem ilçemizi tanımaları, hem de kirazımızı tanımaları, kirazımızın da daha büyük pazarlara ulaşması içinde bu çalışmaları başlattık. Hiçbir sorun yok, herkes gelip kurallar ve kaideler çerçevesinde Gölpazarımızdaki meyve sebze halimizden mal alabilir, buradan çiftçimize, üreticimize bunu söyleyelim, içleri rahat olsun biz onların yanındayız” dedi.

Gölpazarı Meyve ve Tarımsal Üreticiler Birliği Başkanı Selçuk Şahin’in, “kirazla ilgili bir sürü faaliyet yapıyorsunuz, daha önce bizim festivallerimiz vardı, ben bunun sözünü almak istiyorum sizden. Öyle bir hale dönüştürelim ki kiraz festivalimizi, hem eğitim alanı olsun kentliyi ilçemizle buluşturalım, orada atölyeler düzenlensin, çocuklarımızı bu işin içerisine dahil edelim, tarla ziyaretleri yapalım, kapsamlı bir festival, detaylarını daha sonra konuşuruz, bunun sözünü verirmisiniz bize sayın Başkanım” sözleri üzerine, Başkan Suer de, “bu soru için teşekkür ediyorum, çok soruluyor biz sosyal medyayı çok sık, çok aktif kullanıyoruz. Kirazla ilgili paylaşımlar yaptığımızda özellikle büyükşehirlerdeki hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız festival tekrar olacakmı, ne zaman festival başlayacak gibi sorular soruyorlar. Biz inşallah Allah izin verirse bir engel olmazsa önümüzdeki sene çok güzel bir ilçemize yakışır bir Kiraz festivali yapacağız. Çok daha farklı bir Kiraz festivali yapacağız, biraz daha formatını değiştireceğiz. Tarımda bir kere verimlilik şart, çeşitlilik şart, kirazı biz sadece meyva olarak değil, artık ambalaja sokmak zorundayız, paketlemek zorundayız, kirazı endüstriyel ürün haline getirebiliriz. Bununla ilgili çalışmalarımız var, bu festivale inşallah bunları da yetiştireceğiz, bununla ilgili AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. Yine arkadaşlarım çok güzel şekilde Avrupa Birliği fonlarından bir proje hazırladılar, bunun sonucunu bekliyoruz, inşallah buda olursa çok güzel bir girişimcilik oluşturacağız, bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Kirazı sadece meyva olarak değil birçok alanda şekerleme olarak, lokum olarak, tatlı olarak, sirke olarak, reçelini yapabiliriz, çok geniş bir alanı var, bunların hepsini yapacağımıza inanıyorum. Tabi bunu söylerken de Gölpazarı insanına güveniyorum, bizim gerçekten çok çalışkan, çok zeki bu anlamda çok girişimci bir insanımız var. İmkan verildiğinde elinde tutup yapamayacağı hiçbirşey yok Gölpazarlının. Yeter ki o ışığı görsün, arkasında bir güç olsun çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Diğer alanda da meyve, sebze, tarım ürünlerinde de, hayvancılıkta da bunları yapacağımıza inanıyorum. Biz çiftçimizin yanındayız her zaman onlarla beraberiz. Onların emeğinin karşılığı için, alın terinin karşılığını alması için ne gerekiyorsa onu yapmaya da hazırız, inşallah bunları da yapacağız. İnşallah bol bereketli, bol kazançlı bir yıl olur” dedi.

Editör: TE Bilişim