Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde 11-12 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’öncesinde, etkinliğin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’nde, akademisyenlerin ve asistanların, ustalarla birlikte tasarladığı ve imal ettiği ürünlerin sergilenmesine ek olarak, Kınık çömlek ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına  Vali Tahir Büyükakın, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, TSO Başkanı Şükrü Keskin ve ilgililer katıldı.

GERİM, “100 YILLIK ÇÖMLEK SANATININ DAHA İLERİYE TAŞINMASINI ÜMİT EDİYORUZ”

Gelenekle modernin, zanaatla sanatın, akademi ile ustaların biraraya gelerek Kınık Köyü’nün ve Kınık çömleğinin tanıtılmasının amaçlandığı etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan BEBKA Genel Sekreteri ismail Gerim, “Bugün burada Bilecik’in ilçesi Pazaryeri’nin 100 yılı aşkın geçmişi olan çömelkçilik sanatıyla ilgili yapılan çalışmaları daha ileriye götürmek, ticari yönden biraz daha teşvik edici mekanizmaları kullanma açısından bir rtkinlik planladık. Bizler Kalkınma Ajansları olarak bölgeler arasındaki kalkınmışlık farklarını azaltmaya çalışıyoruz. İlk hedefimiz tabii ki sanayi ve teknolojinin geliştirilmesi. Bununla berbaer özellikle kırsalda yerel kalkınma fırsatlarını değerlendirmek de çalışma alanalrımız içerisinde.

İnşallah Kınık Köyü’nde de yaptığımız bu etkinliklerle de farkındalığın arttırılması, 100 yıla yakın bir geçmişi olan çömlek sanatının daha ileriye götürülmesi, ticarete katkılarının arttırılması ve bölgenin daha da geliştirilerek turizme katkı sağlayacağını ümit ediyoruz.” dedi.

VALİ BÜYÜKAKIN, “GELENEKSEL SANATI YAŞATARAK KAZANCIMIZI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Toplantıda konuşan Vali Tahir Büyükakın, Kınık’ta yapılacak etkinlik kapsamında üreticilerin doğru tasarımla beraber doğru mekanlarda  alıcılarla buluşturulduğunda istenilen faydayı sağlayabileceğini  belirtti. Ustalarının ellerinden çıkan çömlek tasarımlarının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocaları ve öğrencileri ile birlikte yapıldığını dile getiren Vali Büyükakın, sonucunda çıkan ürünlerin alıcıyla buluşturulacağını ifade etti.

Bu tür etkinliklerle birlikte geleneksel sanatı hem yaşatma hem de kazancını arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Büyükakın,  etkinliğe tüm Bilecik ve çevre illerdeki halkı davet etti. Ülke gündemiyle ilişkili olarak doların yükselmesini ve ülke üzerinde oynanan oyunlara da değinen Vali Büyükakın, “bunlara karşı inadına üretim demeliyiz”dedi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim