Cafer Elmas

Mevcut İl Başkanı Şinasi Çetinkaya’nın yeniden aday olmayacağını açıkladığı CHP’de 10 gün sonra gerçekleşecek İl Başkanlığı seçimleri için adı geçen isimlerden olan eski İl Başkanlarından ve Milletvekili aday adaylarından Erdoğan Tüfenkçi, örgütün kendisine görev vermesi durumunda aday olacağını söyledi.

Herhangi bir adayla seçim yarışına girmeyeceğinin altını çizen Tüfenkçi, parti içerisinde gruplaşma olduğunu ve bu gruplaşmayı çözmek ve herkesin İl Başkanı olmak için göreve gelebileceğini ifade etti.

Erdoğan Tüfenkçi, 23 dönem Milletvekilliği seçimlerinde İl Başkanlığı’ndan istifa ederek Yaşar Tüzün karşısında Milletvekili aday adayı olmuştu. Erdoğan Tüfenkçi, gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Partide iki grubun varlığı hissediliyor”

“Örgütün toparlanması için bana bir öneri ile gelinip “Sana bu görevi veriyoruz, derleyip, toparla” derlerse bu görevi alırım. Biz örgütümüzün neferiyiz. Bize ne görev verilirse yaparız. Örgütümüzde bir dağınıklık hissedildi. Seçim dönemlerinde özellikle hissedildi. Çağatay Başkanımızın ayrılışından dolayı özellikle il yönetimindeki dağınıklık parti üzerinde olumsuz etkiler yaptı. Bu tüm örgütte hissedildi. Partinin yeniden yapılanması gerekiyor.

Partide iki grubun varlığı hissediliyor. Ben iki gruptan da değilim. Ben sadece Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bu dik duruşumu sonuna kadar devam ettireceğim.

“Ayrımcılığı ortadan kaldırabilirim”

A grubundan bir kişi il başkanlığına geldiğinde B grubu tatmin olmaz. B grubundan bir kişi gelirse A grubu tatmin olmaz. Bu ayrımcılık devam eder. Ben bunu ortadan kaldırabilirim. Ben grup olarak değerlendirme yapmadan il yönetimini kim hak ediyorsa onu il yönetimine alırım. İki grubu potada buluştururum. Kimsenin tarafına bakmadan görev veririm. Önümüzde önemli bir süreç var. 3 seçim geçireceğiz. Belki bu arada başkanlık için referandum gündeme gelecektir. Bu döneme Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün aslanlar gibi hazırlanması lazım.”

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim