Söğüt’te Devlet hastanesi bahçesine yapılması planlanan Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Hizmet Binalarının yapılabilmesi için İl Özel İdaresi’ne ait 9 Nolu parsel Sağlık Bakanlığına tahsis edilmişti. Ancak sağlık merkezlerinin yapılması için İl Özel İdaresi’ne ait 10 nolu parselin de tahsisi istendi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün isteği dün İl Genel Meclisi gündemine geldi. 

Konu ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Emlak ve İstimlak Müdürü Ayhan Öztürk, ‘“Sağlık Müdürlüğünün Söğüt’te yapmak istediğini Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Hizmet Binalarının yapılabilmesi için 9 Nolu parseli talep etmişlerdi. Biz de meclisimizin 10. aydaki toplantısında burayı tahsis etmiştik. Ancak belediye ile yapılan görüşmelerde söz konusu sağlık alanını için 10. Parsel alanında imar işlemlerin yapılması gerektiği belediye tarafından sağlık müdürlüğüne bildirilmiş. Sağlık Müdürlüğü de belediyenin bu talebi karşısında bizden 10 Nolu parseli de talep etti” dedi. 

Emlak ve İstimlak Müdürü Ayhan Öztürk’ün parsellerin bulunduğu gösterdiği haritada 10 nolu parselden yol geçtiği görülmesi üzerine İl Genel Meclis üyeleri bu durumdan meclisin haberdar olmadığını ifade ettiler.  Ak Parti Söğüt İl genel Meclis Üyesi Ertuğrul Torun, “ Bizim arazimizden yol geçmiş ama hiçbir işlem yapılmamış. Ben bu durumu anlamadım” diyerek “İdaremize haber verilmemiş mi? diye sordu. 

CHP’li İl genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, “İl Özel İdaresi’nin yerinden yol geçiyor. Bu işlemler için bize müracaat yapılmamış mı?” diyerek tepki gösterdi. 

Meclis üyelerinin soruları üzerine Emlak ve İstimlak Müdürü Ayhan Öztürk ve İl genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım bir açıklama yapmazken konunun görüşülmesi için İmar Komisyonuna havale edildi. 

Editör: TE Bilişim