Cafer Elmas

Son birkaç gündür yoğunlaşan kar yağışının adeta bir felakete yol açtığı Bilecik’in Söğüt ve İnhisar ilçelerinde geçimini seracılıkla sağlayan köylerde  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği  CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP PM Üyesi Didem Gültekin çeşitli incelemelerde bulundu.

 Söğüt İlçesi Çaltı, Akçasu, Yakacık, İnhisar İlçesi Tarpak ve Koyunlu köylerini ziyaret eden Akar’a  eski İl başkanaı CHP milletvekili aday aday'ı Av. Çağatay Karahmet,İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Gençlik Kolları ve CHP’li üyeler eşlik etti.

Yoğun kar yağışı nedeniyle hasar gören sera ve meyve ağaçlarının bulunduğu yerleri tek tek inceleyen CHP Milletvekili Akar, konuyu meclis gündemine taşıyacağını ve hasarın giderilmesi için gerekli işlemlerin hızlandırılmasını sağlayacağını vurgulayarak “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile gelip yerinde incelemek için buradayız. Öncelikle geçmiş olsun diyorum ve hepinizin Mevlüt Kandilini kutluyorum. Marmara’nın Antalya’sı konumunda olan bir bölgedeyiz. Öncelikle bu bölge halkını tebrik etmek istiyorum, kendi kendine yeten ve hatta dışardan istihdam sağlayan bu bölgenin ekonomimize katkısı yadsınamaz bir gerçektir.

Bugün ilçelerimizde ve köylerimizde bir çok noktada incelemelerde bulunduk, muhtarlarımızla görüştük, gelinen noktada bir doğal afet ile karşı karşıya kalınmış. Hasar oldukça büyük. Yaklaşık 6.000 dönüm sera yerle bir olmuş durumda.  Olabildiğince hızlı adım atılması gerekmektedir. Bir an evvel işin hızlandırılması ve bölgenin yeniden kendini kalkındırabilir konuma gelmesi için yeni ekim dönemine yetiştirilmesi gerekir.  Biz de burada konuyu yerinde inceleyip bazı tespitlerde bulunduk. Öncelikle hemen Bilecik Valimizle görüşeceğiz, hasar tespitinin en kısa sürede yapılması için bazı temaslarda bulunacağız.  Sonra devlet kanalıyla yardım yapılması için gerekli adımları atacağız. Netice de bu da bir doğal afettir Maliye Bakanından sizin adınıza randevu alıp görüşeceğim. Daha sonra konuyu meclis gündemine taşıyacağım ve bu noktada yapılması gerekenleri anlatacağım. Değerli arkadaşlar biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizlerin zor zamanlarında yanında olmak, yaralarınızı sarmak bizim en asli görevimizdir. Konunun takipçisi olacağımıza ve gerekli adımların hızlandırılmasını sağlayacağımıza söz veriyorum.” dedi.


Ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür eden CHP Bilecik Eski İl Ba-kanı ve Milletvekili A.Adayı  Çağatay KARAAHMET “Değerli arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun diyorum. Bugün yer yer incelemelerde bulunduk, hasar büyük.


Geçimini bu işten sağlayan bir bölgemizin bugün karşılaştığı durum karşısında bizler yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Konuyu Genel Başkanımıza ve bölgemizden sorumlu milletvekilimize ilettik. Gelip yerinde incelemek için bugün de buradayız. Yoğun çalışma programına rağmen bizleri kırmayıp geldiği için Kocaeli Milletvekilimiz Sn.Haydar Akar'a huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.

Az önce de bahsettiğimiz gibi bu felaketin üstesinden gelmek için bu konuda bize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.

Editör: TE Bilişim