Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Salonundaki törene Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Baro Başkanı Halime Aynur, Vali Yardımcıları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, daire müdürleri ve Kıbrıs Gazileri ile aileleri katıldı.

Vali Şentürk, madalya tevcih töreninde, Türk milletinin, millet olma iradesinin güçlü oluşunun, devlete olan sadakati ne zaman tehlikeler büyüdüyse o tehlikeye yakışır, o tehlikeyi bertaraf edecek dirayette ve güçte tepkisini, tavrını ortaya koyarak bu tehlikeleri savuşturduğunu ve bertaraf ettiğini ifade etti.

Türk milletinin, üç yıl önce de hainlerin teşebbüsünü akıbete uğratacak tavrı ortaya koyarak yine birliğini gösterdiğini belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu:

''O zaman da Cumhurbaşkanımızın iradeli duruşuyla beraber milletimiz seferber olmuş, milletin birliğini bertaraf edebilecek tehlikeyi savuşturmayı başarmıştır. Bundan sonrada böyle olacaktır. Onun için biz birbirimizi hasbice, harbice sevmesini bileceğiz. Kimin bizden olduğunu, kiminde içimizi oymaya çalıştığını çok iyi tanıyacağız. Nesillerimizi o dirayette, o bilinçle yetiştireceğiz. Kıbrıs'ta 497 şehit verdik, yaklaşık 37 bin de gazimiz oldu. İşte o gazilerimizin ülkenin her noktasından oraya gidip savaşan ve orayı kurtaran bugünkü kardeş Türk Kıbrıs Cumhuriyetinin varlığını sağlayan gazilerimizden ilimizde 80 gazi bulunuyor. Bu milletin kalbi hep beraber attığı için bu millet güçlüdür. Şehit ve gazilerimiz, vatan ve millet için görevini layıkıyla yaptı. Bundan sonra da yine aynı iradeyle, birlik ve beraberlik içinde devletimizi, milletimizi daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum.''

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taş da 3 yıl önce 15 Temmuzda FETÖ tarafından Türk demokrasisine ve milli iradeye karşı teşebbüs edilen darbe kalkışmasının Cumhurbaşkanı liderliğinde kahraman milletin, vatansever askerlerin ve emniyet güçlerinin tarafından bertaraf edildiğini söyledi.

15 Temmuzların bir daha yaşanması için görev sorumluluğu ve görev bilincinin en üst seviyede olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Taş, ''Yükseköğretim kurumları olarak da üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilincinde olmalıyız. 17-18 yaşlarında üniversitelere gelen gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizle donatmak, kökleri derinlere uzanan tarihi ve kültürel mirasımızla mücehhez kılmak, onlara ilim ve irfanın rehberliğinde vatandaşlık bilinci kazandırmak, bireysel olarak ayakları üzerinde durabilen öğrenciler yetiştirmek asli görevimiz olmalıdır.'' diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bezci'nin ''Türkiye'de darbelerin anatomisi ve 15 Temmuz'' konulu konferansın ardından Vali Şentürk, Tuğgeneral Bulut ve Rektör Prof. Taş tarafından 29 gaziye ve vefat eden gazinin eşlerine madalyaları ve beratları tevcih edildi.

Etkinlik ''15 Temmuz'' konulu fotoğraf sergisinin gezilmesi ve hatıra fotoğrafın çekilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim