Geçtiğimiz günlerde kamuoyunun gündemine taşıdığımız “Böyle giderse şehir merkezinde ağaç kalmayacak” başlıklı haberimiz ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün sosyal medya hesabından paylaşımları sonrasında Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da Milletvekili Tüzün'e cevap vermesi siyasi olarak gündemi değiştirdi. Milletvekili Tüzün ve Belediye Başkanı Yağcı, bu haber sonrasında sosyal medya hesapları üzerinden birbirlerine yüklendiler.

Ziraat Bankası arkasında yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde ihale edilen 114 araç kapasiteli katlı otopark çalışmaları esnasında Bilecik Belediyesi’nin bölgedeki ağaçları kesmesi kamuoyunu rahatsız etmişti.

Bunun üzerine gazetemizde “Böyle giderse şehir merkezinde ağaç kalmayacak” başlığı altında yayınladığımız haberimizin yanı sıra Milletvekili Yaşar Tüzün'ün, Facebook hesabından, “Bozüyük’te yanan ağaçlarımızın acısı devam ederken bir acıyı da Bilecik Belediyesi gerçekleştiriyor. Şehir merkezinde ne amaçla kesildiği belli olmayan bu ağaç katliamı yapanları kınıyor, takdiri halkımıza bırakıyorum” paylaşımında bulunmasının ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı da Milletvekili Tüzün’ün paylaşımının altına yorum yaparak cevap verdi.

Başkan Yağcı, “Yaşar bey bir siyasetçi olarak ben de sizi kınıyorum. Biz bu ağaçları keyfi kesmiyoruz, kesilen ağaçların yerine katlı otopark yapacağız, ayrıca kesilen ağaç iki tane, diğer yorumculara da şunu ifade ediyorum, bir bir kesersek kesin 10 dikiyoruz, bugüne kadar 10.0000 ağaç diktik. Bilecik ve Türkiye eskiden daha yeşil endişe etmeyin ayrıca gereklilik çerçevesinde CHP’li belediye kesince ses yok başkası kesince tepkiler maalesef çifte standart. Her şey insan için gerekli olunca kesilir ve fazlası dikilir. Lütfen bunlar üzerinden siyaset yapmayalım. Birde eleştiri hakaret edilmeden yapılırsa anlam bulur. Lütfen saygılı olalım. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele…Tüm takipçilere selamlar”dedi.

Bunun üzerine Milletvekili Yaşar Tüzün ise, “Selim bey yeni gördüm, bizzat sayfamda açıklama yapmanızdan memnun oldum, iktidarda bulunan siyasilerin eleştirilere açık olması gerekir. Ayrıca hakaret etmeden taktiri halkımıza bıraktık. Şehir merkezinde insanlarımızın gölgesinde serinleyeceği ağaç ve parkları yok ettiğinizin farkında mısınız" yazarak Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya cevap verdi.

Son olarak Belediye Başkanı Selim Yağcı da Yaşar Tüzün’e cevaben; “Yaşar bey, bu kesilen ağaçlar eski tekel deposunun olduğu yerde 2 tane ağaç şehrin önemli bir ihtiyacı olan katlı otopark yapmak için kesilmiş. O yatırımın yapılması için bunları kesmeden başka yol bulunmadı. Şehrimizin hiç bir noktasında parklarımızı yok edecek ağaç kesimi yapmadık. Kestiğimizin yerine de dikiyoruz. Hepimiz yeşil bir çevre için çalışıyoruz. Benim dönemimde 100.000'i aşkın ağaç ve bitki diktik, eski bir belediye başkanı olarak bilirsin bazı şeyleri yapmak için bazen istemesen de yapmak zorunda kalırsın. Cevap vermemin ve kınamamın sebebi, böyle bir amaçla yaptığımız işlemi yangın ile eşdeğer tutmanız, o zaman ben Bilecikli hemşerilerimize Yaşar Tüzün otoparka karşı mı diyeyim. Biz birlikte Bilecik’iz, birlikte Türkiye’yiz. Bunu unutmayalım. Selamlar" dedi.

Öte yandan Milletvekili Yaşar Tüzün’ün paylaşımının altına birçok kişinin yorum yazdığı gözlenirken, yine birçok kişinin de beğenerek paylaşımda bulunduğu görüldü.

Editör: TE Bilişim