Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye Başkanlığına geldiği günden itibaren yapılan harcamalar ve ödenen borçlar ve işçi alımları hakkında açıklamada bulundu.

Sessizliğini bozan Başkan Şahin, Belediye Meclisi’nde muhalefet partilerinin sorduğu sorulara rakamlar ile açıklık getirirken kamuoyunda dedikodu dedikodu mahiyetinde dolaşan sosyal medyada asılsız paylaşımlara ve kendilerini gazeteci ilan eden masa başında bilgisi olmadan içi boş uydurma yalan yanlış haber yapanlara da atıfta bulunarak, kötülük peşinde koşanların halkı yalan yanlış bilgiler ile meşgul edilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren şeffaf Belediyecilik anlayıcı ile çalıştıklarını herkese kapısının açık olduğunu belirten Başkan Şahin, tüm kamuoyuna ve gerçek medyaya da her türlü doğru bilgiyi verebileceklerini aktardı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik’e yapılacak çok hizmetin olduğunu ve gece gündüz demeden ekibi ile çalıştıklarını vurgulayarak, meyve veren ağacı taşlamayı iş sananları kervan yürürken ürüyenleri ve bu tür paylaşım ve haber yapanları ciddiye almadıklarını söylerken halkımızın da bunları ciddiye almadıklarını belirtti.

Belediye’ye gereksiz ve fazla işçi alındığı eleştirilerine de yanıt veren Başkan Şahin, Belediye’ye göreve geldiklerinde Kayı Şirketi’nde 332 personelin çalıştığını iki yeni müdürlük kurmalarına rağmen şu anda 308 personelin bulunduğunu ve eski dönemde çalışandan daha az işçi çalıştığını belirtti.

İşkur’dan TYP’de (toplum yararına programlar) çalışan 95 personelin yeni sözleşmelerinin imzalanmadığı için ayrılmak zorunda kaldıklarını ve kendilerinin hazırladığı 130 kişilik yeni TYP başvurusunun da siyasi olarak red gördüğünü belirten Şahin, Belediye’ye birkaç yatay geçişler haricinde toplam alınan personelin 40’ı bulmadığını zaten KPSS olmadan personel alımının gerçekleşemeyeceğinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaparak alınan kişilerin Kayı Şirketi’ne alındığını ve maaşlarının da Kayı’dan ödendiğini belirtti.

Göreve geldikleri 6 ayda 9 milyon tasarruf ettiklerini açıklayan Başkan Şahin, eski yönetim tarafından 2018 Nisan ayı ile Eylül arasında 37 milyon TL harcama yapıldığını belirtirken, eski dönemden 4 milyon fatura ile 5 milyon kredi ödemesi yapıldığını toplamda 9 milyon borç ödemesinin yanısıra 27 milyon hizmet harcaması yaptıklarını ve ortalama %27’lik bir tasarrufa gidildiğini belirtti.

Bilecik Belediyesi olarak şeffaf belediyecilik anlayışı gereği yaptıkları çalışmalar hakkında kamuoyunu belirli dönemlerde bilgilendirdiklerini kaydeden Başkan Şahin, 6 aylık sürede yapılan harcamalar ve ödenen borçlar hakkında açıklık getirdi.

ÇALIŞAN SAYIMIZ 332’DEN 308’E DÜŞTÜ

“Vatandaşlarımızın takdiriyle göreve geldiğimiz 1 Nisan 2019 öncesi Kayı Şirketi’ne ait 332 personel vardı. 7 Ekim 2019 tarihi itibariyle, çalışan sayımız 308’dir. Bildiğiniz gibi, gördüğümüz lüzum üzerine 4 yeni Müdürlük kurduk. Buna rağmen personel sayımız artmamış, azalmıştır. Birkaç yatay geçişin haricinde belediyemize 40 yakın personel alımı yapılmıştır. KPSS haricinde zaten personel alımı yapılamamaktadır. Alınan işçiler Kayı Şirketi’ne alınmış ve maaşlarıda Kayı’dan ödenmektedir.

10 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK, YİNE DE TASARRUF ETTİK!

2018 Nisan ve Eylül arasında, yani eski yönetim döneminde 37 milyon TL. harcama yapılmıştır. Yönetime geldiğimizden beri, 5 milyon TL.’si önceki döneme ait fatura, 5 milyon TL.’si ise önceki döneme ait kredi ödemesi olmak üzere toplam 10 milyon TL.’lik borç ödemesi yaptık. Bu borç ödemeleri dışında, yaptığımız 27 milyon TL.’lik hizmet harcaması ile birlikte bu dönemde toplam harcamamız 37 milyon TL.’dir. Bu, yüzde 27’lik bir tasarruf yaptığımız anlamına gelir.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Şehrimizin birçok noktasında ekiplerimiz, kilit parke taşı ve asfalt onarım ve bakım çalışmaları yürütüyor. Pelitözü Gölpark’ta yapılan kapsamlı çalışma ile yolları güzelleştirdik. Halen birçok mahallemizdeki sokak ve caddelerimizde asfalt yama ve kilit parke taşı çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca ilimizdeki enerji firmasının yapmış olduğu altyapı çalışmalarıyla koordineli olarak, ekiplerimiz asfalt yama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2 bin 400 ton asfaltın 2 bin tonunu kullandık. Kalan 400 tonu ise yapılacak çalışmalarda kullanılacak.”

YALAN PAYLAŞIM VE HABERLERE İTİBAR ETMEYELİM

Belediye Başkanı Semih Şahin, açıklamasında kendisini basın mensubu olarak gören, bilgisi olmayıp içi boş, yalan ve asılsız paylaşım veya haber yapan kişilerin olduğunu da belirterek, “göreve geldiğimiz gün, şeffaf belediyecilik anlayışı gereği yaptığımız çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağımızı söyledik ve bunu yapıyoruz. Ancak kötülük peşindeki bazı kendini bilmezler, halkımızı yalan yanlış bilgiler ve asılsız haberler ile meşgul etmeye çalışıyor. Meyve veren ağacı taşlamayı iş sananları, kervan yürürken ürüyenleri ciddiye almıyoruz. Halkımızın da ciddiye almayacağını biliyoruz.

İlk gün dediğimiz gibi, kamuoyunu bilgilendirmek ve şehrimiz ile halkımıza iyi hizmeti sunma adına yapılan bütün eleştirileri destek olarak kabul ederiz. Bu anlamda yapılacak haberler için gerek ben gerek ilgili birim müdürlerimiz, basın mensuplarımıza ve halkımıza merak edilen konulara ilişkin bilgi vermeye hazırdır.

Habercilik etiğine uygun yapılan bütün haber ve yorumları destek olarak görür ve öyle değerlendiririz. Ancak masa başında uydurulmuş veya dedikodulardan derlenmiş haber veya paylaşımların şehrimiz ve halkımıza zarar vereceği ortadadır. Vatandaşlarımızı bu tür niyetlerle hareket edenlere itibar etmemeye ve şehrimiz ile hemşehrilerimizin faydasına olan haber ve yorumları takip etmeye davet ediyorum. Çünkü bizim boş laflara cevap verecek zamanımız yok, bu şehir için yapacak çok işimiz var’’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim