Emine Türksoy    

Göreve seçildiği günden bu yanan Osmaneli için önemli çalışmalara imza atan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 2016 yılı içerisinde tamamlanacak projelerin müjdesini verdi. İçmeler Tesisi’nden yeni otogara kadar birçok proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, başarının sırrını ise birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, belediye çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Osmaneli’de belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında sosyal medya üzerinden bilgi veren Şahin, Osmaneli’de oluşan birlik ve beraberliğin ilçenin gelişimine büyük rol oynadığını ifade etti. Çalışmaları süren İçmeler Tesisi’nin elektrik sağlanması konusunun son noktaya geldiğini ifade eden Şahin, otogar yapımının 2016 yılı içerisinde biteceğini belirtti. Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Osmaneli için belirlediğimiz hedeflere varmak için hızlı hareket ediyoruz. Amacımız iktidar partisi belediye olmamızın avantajlarını kullanarak, tüm meclis üyelerimizin, ilçe, il başkanımız, il genel meclisi üyemizin ve Milletvekilimiz Halil Eldemir'in destekleri ile Osmaneli’de bu dönemde ne yapılabilecekse onları gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Valimiz, kaymakamımız, il ve ilçemizin değerli bürokratları, ilçemizin siyasi partileri ve en büyük destekçimiz halkımızla Osmaneli’yi hızla geliştiriyoruz. Hiç bir zaman kerameti kendimizde aramıyoruz. Birlikte harekete sadece ilçemiz adına öncülük ve liderlik ediyoruz. Ve şunu unutmuyoruz "Önce gideni, kalanlar kaldıracak". Musallah taşında sahte "helallik" yerine, içten "helallik" almak, arkamızdan Allah razı olsun dedirtmek için çabalıyoruz.

Hafta sonunu yine yoğun bir gündemle kapattık. İlçemizin her iki takımı bu haftayı galibiyetle kapayınca mutlu olduk. Düğünler, dernekler, cemiyetler, yapılan işler derken bir hafta sonu daha bitiyor. Yarın yeni bir haftaya başlarken gündemimizde neler var paylaşmak isterim;

1-İçmeler tesisimizin elektrik hattı. Milletvekilimiz Halil Eldemir in destekleri ile, Karayolları ve elektrik idaremizle konuyu ihale aşamasına doğru getiriyoruz.

2-Elektrik geldiğinde içmeleri bir ay içinde hizmete sokacağız. İçmelere gerçekten hibeler, destekler, yardımlar, belediye bütçemizle güzel şeyler yaptık.

3-Osmaneli içinden geçen eski İstanbul-Eskişehir yolunun karayollarınca beton asfaltla kaplanması ve MYO üstündeki tepeden-Mezarlığa kadar 3,5 km bölünmüş yolun uzatılması yatırımı Milletvekilimiz Halil Eldemir in destekleri ile 2016 yılı bütçesine alındı. İnşallah yatırım 2016 yılında tamamlanacak.

4-Milli Eğitimde Bakanımız Prof Dr Nabi Avcı, Milletvekilimiz Halil Eldemir'in ve ilçe,il milli eğitim müdürlerimizin desteği ile ;

4.1.Osmaneli Çok Programlı Lisesi yapılması yatırım kararı onaylandı, belediye olarak 7.001 m2 arsayı milli eğitime bağışladık.Yatırım 2016 yılında başlıyor.
4.2.İmam Hatip Ortaokulu yatırımı bütçede yer alıyor. Proje onaylandı, ihale aşamasında.
4.3.CPL ye yeni bölümler açılması için çalışmalarımız devam ediyor. İlçe milli eğitim müdürlüğü 4 yeni bölüm için talebini iletti(Sağlık, Turizm ve otelcilik, çocuk geliştirme, Metal işleri,Tarım)Konuyu takip ediyoruz.
4.4.Osmaneli de yurt yok.200 erkek,200 kız öğrenci yurdu için çalışıyoruz.

5-Belediyeye kazandırdığımız 22 adet Osmaneli konaklarından 8 adetinin restorasyonu devam ediyor. 2016 yılının ilk 6 ayı sonunda konaklarda 100 kişilik yatak kapasitesine erişiyoruz.

6-300.000 M2 park,spor alanları yapma çalışmalarımız devam ediyor.Şehitler parkı 2016 nisan ayında acılıyor,tarih parkımızı aynı döneme yetiştireceğiz, Gölpark 2016 yılı sonu veya 2017 başında bitecek.

7-İki adet Sosyal hizmetler salonumuz 2016 yılı Nisan ayında bitecek. Düğünler 2016 yılında Sakarya kıyısında olacak.

8-Otogar-Benzin İstasyonu-TIR parkı-Hal binası 2016 yılında bitecek. İnşaat çalışmalarımız devam ediyor.

9-Konut ve Çarşı projemizde Ocak 2016’da ihaleye çıkıyoruz.114 konut,40 dükkan ile Osmaneli merkezi oluşacak.Bunu eski düğün salonundaki proje takip edecek.

10-Sürekli eğitim merkezimizde 2.000 kişi eğitim aldı, kurslar devam ediyor. Çevrede iş yerlerine de eğitim sağlayan ayrıcalıklı bir eğitim merkezimiz var. Yakında araştırma enstitüsü kuracağız.

11-1308 Osmaneli belediye spor 400 sporcuyla 15 branşta faaliyetlerine devam ediyor.

12-Doğala gaz çalışmaları devam ediyor. Cami kebir-Haceloğlu bitti-Cami cedit bu yıl bitiyor. İstasyon altı, TOKİ 2017 içinde bitecek. CP’ye ve spor salonlarımıza doğalgaz çekim işlemi devam ediyor.

13-Mezarlıkta giriş ve çıkış yollarını büyütüyoruz.Yeni mezar alanlarını oluşturuyoruz.2017 yılında aile mezarlığımız hazır olacak.

14-Yollarda doğalgazı biten kısımlar tamamlanıyor. Cami cedit ve istasyon altı 2017 basında bitecek.

15-2015 de 20.000 adet ağaç dikmiştik. Bu yıl da aynı rakamda ağacı Osmaneli ye dikeceğiz.

16-Üniversiteler, İşkur, Kosgeb, Milli Eğitim ile işbirliğimiz devam ediyor. Birlikte özellikle eğitim alanında başardığımız gelişmeler için bu kurumlarımızın değerli yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyoruz.

17-Son belediye meclis toplantımızda 7 maddeden oluşan meclis gündemindeki tüm maddeleri oy birliği ile geçiren tüm meclis üyelerimize Osmaneli halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Onların verdiği güçle Osmaneli’ye hak ettiği tüm hizmetleri birlik ve beraberlik içinde getireceğiz. Bu dönem bittiğinde 12 kişiden oluşan meclis üyelerimiz hep birlikte yaptıklarımızla gurur duyacak. Kerameti asla kendimizde değil birlik ve beraberliğimizde görüyoruz. Bizimki ağabeylik, liderlik, önderlik sadece.

Görüldüğü gibi bir çok konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarda bizlere destek olan başta milletvekilimiz Halil Eldemir, İl başkanımız av Kadir Bayrak, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, tüm Meclis üyelerimiz, İlçe başkanımız Yalçın Karaca, İl Genel Meclisi Üyemiz Hakan Özkan, tüm teşkilatımız ve tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.

Yine bizlere destek olan başta valimiz, ilçe kaymakamımız, bürokratlarımız, tüm siyasi partilere, belediye yöneticilerimiz ve belediye çalışanları ve de Osmaneli halkına teşekkür ediyoruz. Ve Bilecik için büyük katkı sağlayan bakanlarımız Prof. Dr. Nabi Avcı ve Yalçın Akdoğan'a ayrıca teşekkür ediyoruz.

Saygı ve sevgilerimle”

 

Editör: TE Bilişim