Bilecik Kent Ormanı’nda Doğuş Suni Deri Kösele Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Kahraman öncülüğünde çevre duyarlılık çalışması yapıldı.

Kahraman, Kent Ormanı’ndaki pislik ve çöplüklerden dolayı üzüldüğünü belirterek böyle bir etkinliğe öncülük yaptığını belirtti.

Etkinlik kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları, İl Özel İdaresi Ekipleri, gönüllüler ve öğrenciler Kent Ormanı’nda çöp topladı.

Etkinliğe; Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Kayadelen, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Jandarma, Mor Mavi Anaokulu öğrenci, öğretmen ve velileri ile gönüllüler katıldı.

Bize  düşen görev çevremizi kirletmemek”

Vali Kemal Kızılkaya, çevre duyarlılığı oluşması amacıyla yapılan etkinliği çok faydalı bulduğunu belirterek:  “Bu bir farkındalığı sağlamak amacıyla yapılmış güzel bir etkinlik.  Etkinliği düzenleyen  başta emeği geçen Şermin  Hanım olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, öğrencilerimize  burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Çevremizi temiz tutmamız lazım tabi  öncelikle bize  düşen görev çevremizi kirletmemek. Kirlettikten sonra temizlemek  gerçekten ciddi bir çaba  ciddi bir emek, masraf ve zaman.  Dolayısıyla biz öncelikle çocuklarımız başta olmak üzere  toplumun bütün kesimlerine çevremizi temiz tutma anlamında  bu bilinci güçlendirmemiz gerekiyor.  Bugün ki faaliyetin temel amacı bu olsa gerek diye düşünüyorum.  Bununla birlikte  çevremizi temizlemekle birlikte bireysel sorumluluğumuzu hatırlatmak  bu anlamda gerçekten bugün yapılan bu faaliyeti çok faydalı ve Bilecik’imiz için güzel bir hareket olduğunu düşünüyorum.” dedi

Etkinliğe öncülük yapan Şermin Kahraman ise, Bilecik’in çok güzel doğası olduğunu ve bunun kaybetmenin acı verdini söyleyerek, çevre duyarlılığın çocuklara küçüklükten aşılanması gerektiğini vurguladı.

“Çöp atma olayını yok etmemiz lazım”

Kahraman, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Burada hiçbir partiye bağımlı kalmadan, CHP, AK Parti olmadan tamamen Bilecik’i düşünerek, Bilecik’te çevre duyarlılığını artırmak için ilk  önce çocuklarla başlamak istedim ama bir büyüklerimizden de yardım destek aldım. Sağ olsun Kızılay olsun, İl Özel İdaresi, belediyemiz Tarım İl Müdürlüğümüz, Çevre Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz yani hepsinin desteğini aldık sağ olsunlar. Benim tek düşüncem burada siyasi hiçbir şey gütmeden  Bilecik’in daha güzeli daha verimli bir hale getirebilmek, çevre duyarlılığını artırmak..  Ayrıca çocuklarımızda bu çöp atma olayını yok etmemiz lazım yani şimdi gelirken de baktım iki gün evvelde ormanımızı gezdim. İnanılmaz pislik ve çöp içinde. Çok  üzülüyorum o kadar güzel doğası var ki Bilecik’in bunu kaybetmek bize hakikaten acı veriyor.  Çocuklara bunun küçüklükten öğretirsek  çok daha iyi olacak. Evde söyleyerek olmuyor bu işler.  Anne  balara rica ediyorum  bu etkinliklerimize  çocuklarını getirmeye çalışsınlar çünkü  görerek yarın bir gün gölete gittiklerinde  anne baba yere attığında ‘ annecim bize çöp  toplatıyorlar siz bunu atıyorsunuz’ diyebilsinler.  Ayrıca  anneye babaya saygı biraz azalmaya başladı gördüğüm kadarıyla gençlerimizde. Bunları verebilirsek Milli Eğitim Müdürlerimizle öğretmenlerimizle yardım ve  desteğiyle. Artı  etrafımızda biliyorsunuz mermer ocakları çok fazla delik deşik oldu. Mermerciler bana kızmasın çok teşekkürler onlarda çok çaba veriyorlar bu işe ama onları ağaçlandırmak, yaşlılara destek olmaz  bizim şu anda düşündüğümüz, yapabileceğimiz, yapmak istediğimiz bunlar. Bir Instagram, Facebook sayfamız var. “Farkında mıyız Bilecik” adı alında. Lütfen bütün Bilecikliler  her  ay biz bu organizasyonu yapacağız bize ne  kadar katılım sağlarsanız  biz de bu  duyarlılığı Bilecik’e yaymış olacağız. Benim te4k amacım çöpten, pislikten  arındırmak, kamu kuruluşlarımız, belediyemiz , özel idaremiz  çok çalışıyor hiçbirinin bir eksiği yok ama maalesef  biz destek olmazsak, yardımcı olmazsak hiçbir şey başaramayız.”

Konuşmaların ardından tüm katılımcılar ile birlikte kent ormanında çöpler toplandı.

Editör: TE Bilişim