Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi yöneticileri 4 yılını dolduran okul müdürleri için yapılan değerlendirme sonuçları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü dâhil 6 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 8 Şube Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Pazaryeri ilçesi hariç tüm ilçelerde ilçe milli eğitim müdürleri ve bazı ilçe milli eğitim şube müdürleri hakkında suç duyurusu yapıldı. Ancak Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi Başkanı Ömer Yel suç duyurusunda bulundukları iki yöneticiye dikkat çekerek ilginç iddialarda bulundu. Söğüt İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili İbrahim Barış Kalın ve Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaca ile ilgili bir takım iddialarda bulundu.


Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi Başkanı Ömer Yel 

“Söğüt’te 75 puan barajını geçen tek isim Eğitim Bir-Sen’li” 

Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Temsilcisi Ömer Yel, Söğüt İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili İbrahim Barış Kalın aynı zamana okul müdürü olduğuna dikkat çekerek Kalın’ın Söğüt ilçesinde okul müdürlerini değerlendirme sonucunda 90 puan alarak 75 puan üzerini geçen tek okul müdürü olduğunu söyledi. Yel, Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kalın’ın iktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen sendikasının ilçe sorumlusu olduğunu belirterek, “Söğüt İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili olan Kalın aynı zamanda okul müdürü ve 90 puan ile Söğüt’te 75 üzeri not alan tek okul müdürü olmuştur. Kendileri hariç herkesi eliyorlar, kendilerine puan veriyorlar ve kendilerini geçiriyorlar. Ayrıca Eğitim Bir-Sen’in şu anki ilçe temsilcisidir.” ifadelerini kullandı.


Söğüt İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili İbrahim Barış Kalın 

“23 puanla müdür!”

Yel’in dikkat çektiği diğer bir isim ise Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaca’nın verdiği puanla görevine devam eden Mustafa Kıyak oldu. Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kıyak’a değerlendirme sürecinde puan verecek okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı, öğretmen olmadığını söyleyen Yel, Kıyak’ın sadece 23 puan alarak değerlendirmeyi geçtiğini belirtti. Yel konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Burada da ilginç bir durum var. En düşük puanı Mustafa Kıyak alıyor. Musatafa Kıyak, Valiliğe bir açık mektup yazarak bu mektubu ise facebook hesabında paylaşmış. Bu isim halk eğitim müdürlüğü de yapıyor. Kıyak’a puan verecek okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı, öğretmen, öğrenci kimse yok. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü de yok, sadece Milli Eğitim Müdürü puan veriyor. Milli Eğitim Müdürünün verdiği puan 100 üzerinden 23 küsür puan.”  Yel, yaptığı basın açıklamasının ardından 15 yönetici hakkında suç duyurusunda bulundu.


Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kıyak

Editör: TE Bilişim