Belediye ekiplerince yapılan kontrollerde olmadığı söylenen SGK’nın asansör işletme ruhsatını SGK Müdürü Adem Bedir gazetemiz ile paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde, Bilecik Belediyesi tarafından yapılan asansör kontrollerinde SGK’nınasansörüne işlem yapıldığı iddialarının üzerine görüştüğümüz Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle asansör hakkında işlem yapılacağını ve SGK’yabu konuda 30 Ekim Pazartesi gününe kadar süre tanındığını belirtmişti.

Her kuruma rutin olarak yapılan asansör kontrolünün SGK’ya da yapıldığını, yapılan incelemeler sonucunda Belediye’ye asansörle ilgili bir proje sunulmadığını da sözlerine ekleyen Ay, işletme ruhsatı olmadığını söylediği SGK binasındaki asansörün mühürlenebileceğini de kaydetmişti.

Olayın gazetemizde yeralmasının ardından SGK Müdürü Adem Bedir, Belediye tarafından yok denilen ruhsatı gazetemiz ile paylaştı.

Başkan Yardımcısı Abdullah Ay tarafından ruhsatı yok denilerek hakkında işlem başlatılan asansör ruhsatının 2011 yılında yine Başkan Yardımcısı Ay imzasıyla verildiği ortaya çıktı.

Ruhsatın ortaya çıktığını ilettiğimiz BaşkanYardımcısı Ay ise denetimi yapan personelinin kendisine ruhsatın olmadığı yönünde bilgi verdiğini belirtti.

“Attığı imzadan haberi yok” yorumlarına neden olan ve SGK’yı zor duruma sokan bu olay sonrasında, denetimi yapan Belediye personelinin mi, yoksa Başkan Yardımcısı Ay’ın mı uyarılacağı merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim