Bilecik eski Emniyet Müdürlerinden Tayfur Erdal Ceren, paralel yapı soruşturması kapsamında gözaltına alınan başörtülü kadınların kelepçeli fotoğraflarının basına yansıması sonrası açığa alındı. 2006 yılından itibaren 2 buçuk yıl süreyle Bilecik’te görev yapan Ceren, 1 yıldır Manisa İl Emniyet Müdürü olarak görevini sürdürmekteydi.

Tayfur Erdal Ceren, gözaltına alınan şüpheliler arasındaki kadınlara kelepçe takılmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile başlatılan soruşturmada İçişleri Bakanlığı tarafından İl Emniyet Müdürü Ceren geçici olarak açığa alındı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 11.11.2015 günü kamuoyuna yansıyan “Kelepçeli gözaltıyla tepki” başlıklı haberlerde; Manisa’da yapılan bir operasyon kapsamında gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması uygulamasının olduğu ifade edildiği belirtilerek, “Yukarıda bahsi geçen konu ile ilgili olarak yürütülecek soruşturmanın selameti açısından, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137’nci maddesi hükmüne istinaden 138’inci maddesinin (a) fıkrası hükmü gereğince geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim