Dört hektar ormanlık alandaki 502 adet meşe ağacını, keçiler yapraklarını yesin diye kesip çürümeye terk eden şahsılar hakkında yasal işlem başlatıldı

İnhisar İlçesi’ne bağlı Samrı Köyü Civan Sırtı Devlet Ormanında bazı çobanların, ağıllarının etrafındaki meşe ağaçlarının dallarını ve yapraklarını keçilere yedirmek için kesim yaptıkları tespit edildi.

İhbara konu olan bölgede Kaymakam Ali Açıkgöz, İlçe Jandarma ve İnhisar Orman İşletme Şefliği personelleri beraber inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde toplam 4 hektarlık alanda bulunan; 502 adet meşe ağacının, keçilere yedirmek amacıyla kesildiği ve kullanılamaz hale getirildiği tespit edildi.

Orman Muhafaza Memurları tarafından suç üstü yakalanan ve 34 ağacın kesilmesinden sorumlu olan bir şahsa,12 Bin TL para cezası kesildi. Ayrıca Orman Suçları kapsamında adli işlem yapılmak üzere savcılığa sevk edildi. Kesilen 468 ağaç ile ilgili olarak ise 4 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Bilecik ilinde son 1 yılda meydana gelen orman yangınlarında toplam 6 hektar alanın yandığını ifade eden Kaymakam Ali Açıkgöz: "Burada 4 hektarlık alandaki 502 ağacın kasıtlı olarak yok edildiğini ve orman emvali olarak dahi kullanılamayacak vaziyette çürümeye terk edildiğini görünce yüreğimiz yandı. Bilecik'in tamamında meydana gelen yangınlarda 6 hektar alan zarar görürken, sadece bu alanda birkaç kendini bilmezin 4 hektar meşelik alanı yok ettiğini tespit ettik. Sorumlular, adalet karşısında hesap verecekler." dedi.

Editör: TE Bilişim