İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Bilal Şentürk başkanlığında yapıldı.

Vali Şentürk, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 2019 yılının hem ülke hem de kurumların yatırımları ve faaliyetleri açısından verimli bir yıl geçmesi temennisinde bulundu.

Bilecik genelinde birçok projenin yer aldığını ve 2019 yılında 328 projenin uygulandığını bildiren Vali Şentürk, ''Projelerden 46'i tamamlandı ve 127'sinde çalışmalar devam ediyor. 81'i ihale aşamasında, 74 adedine ise henüz başlanmamıştır. Projelerin toplam tutarı 1 milyar 630 milyon 278 bin liradır. 2019 yılında tahsis edilen ödenek toplamı ise 302 milyon 284 bin liradır. Dönem sonuna kadar toplam 58 milyon 257 bin lira harcanarak yüzde 19,27'sinde nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.'' diye konuştu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Bilecik'e hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Şentürk, ''Kurum ve kuruluşlarımız olarak, kamu görevi anlayışımız aynı olduktan sonra insanlarımızı kucaklayarak, etkili ve verimli, maksimum tasarruf kurallarına riayet etmek suretiyle hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bilecik butik bir il, samimiyetle çözülemeyecek hiçbir problem yok. Kaynaklarımızı verimli kullanalım.'' ifadesinde bulundu.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversite devam eden ve tamamlanan projeler ile yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İlçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, 2019 yılı yatırımları ve projeler, yatırımcı kuruluşlar tarafından anlatıldı.

Editör: TE Bilişim