Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Ünal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlerimiz, Türkiye'nin geleceği olan çocukları ve gençleri en ideal şekilde yetiştirip geleceğe hazırlayarak son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Çocuklarımızı eğiterek bu kutsal vazifelerini yerine getiren, onlara yeni ufuklar kazandıran ve içlerindeki cevheri ortaya çıkaran öğretmenlerimiz, geleceğin dünyasında da milletimizin en güçlü şekilde var olmasının teminatıdır. Öğretmenlerimiz, bilimsel düşünmeyi esas alan, iradesini özgürce kullanan, insan hakları ve demokrasiyi özümsemiş, gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı nesiller yetiştirmek gibi büyük sorumluluk gerektiren bir mesleği icra etmektedir. Nitekim Başöğretmen Atatürk de yeni neslin öğretmenlerin eseri olacağını belirterek, öğretmenlerin bu sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğine duyduğu güveni veciz bir şekilde ifade etmiştir.

Öğretmenlerimiz, milletin ve büyük Atatürk’ün kendilerine duyduğu güvene layık olabilmek amacıyla büyük fedakarlıklarda bulunmakta, mesleklerini özveriyle yerine getirmekte ve adeta bir kandil misali kendilerini tüketerek, öğrencilerini ve toplumu aydınlatmaktadır.

24 Kasım Öğretmenler Günü de geleceğimizin teminatı gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek milletimizin ve devletimizin geleceğini şekillendirmek gibi yüce bir görevi ifa eden öğretmenlerimizin toplumdaki yeri, rolü ve değerini bir kez daha hatırlamamızı sağlayan oldukça anlamlı ve değerli bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum”

Editör: TE Bilişim