Bilecik’in Abadiye köyünde yaşayan Musa Güneş, kayınbiraderinin kendisini dolandırdığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre, Musa Güneş’in kimliğini ele geçiren kayınbiraderi, kimliğe kendi resmini yapıştırdı. Bu kimlikle 3 cep telefonu operatöründen hat açtıran, televizyon ve internet bağlantısı yaptıran ve iki bankadan da kredi çeken kayınbirader, Güneşi yaklaşık 20 bin lira borca soktu.

 Bilecik’in Abadiye köyünde çiftçilik yaparak hayatını sürdüren Musa Güneş, kayın biraderinin kendisini dolandırdığı iddiasıyla eşinin kardeşinden şikayetçi oldu. Telefon hattını değiştirmek için bir GSM operatörüne giden Musa Güneş, burada kendi adına kayıtlı bir hattan borcu olduğunu öğrendi. Borçlu hattını arayan Güneş, karşısında karısının kardeşini buldu. Kendi adına açılmış başka hatlar da olabileceğinden şüphelenen vatandaş, diğer operatörlere ve bankalara giderek durumu kontrol edince adeta yıkıldı. Güneş’in adına 3 GSM operatöründen hat açılmış, televizyon ve internet abonelikleri yapılmış ve iki bankadan kredi çekilmişti.


İddiaya göre, Musa Güneş’in kimliğini ele geçiren kayınbiraderi, kimliğe kendi resmini yapıştırdı. Hayırsız kayınbirader, sahte kimlikle açtığı hatlar ve çektiği kredilerle Güneş’i 20 bin liraya yakın zarara uğrattı. Güneş kayınbiraderinden şikayetçi olurken,  “İnsan, akraba diye aklına kötü bir şey getirmiyor. Akrabamıza güvenemeyeceksek kime güveneceğiz? Benim kimliğimi nasıl yaptıysa eline geçirmiş. Bir tek kimlikle telefon hatları açtırıp bu hatlar üzerinden kredi başvurusu yapmış. 2 banka 3 telefon şirketi beni icraya verdi. Ben çiftçilik yapan biriyim. Bu borcu nasıl öderim. Bir tek kimlikle telefon hatları açılıyor, o hatlar üzerinden kredi başvurusu yapılıyor. Bu işler nasıl bu kadar kolay oluyor? Kayın biraderim Antalya’da yaşıyor. Ben suç duyurusunda bulundum ama hala yakalanmadı. Ben bu dertlerle uğraşırken o günün gün ediyor.” diyerek duruma tepki gösterdi.  

Editör: TE Bilişim