Kayı Boyu camii ibadete açılıyor. İlimizin en büyük camii olma özelliğinin yanı sıra tamamen hayırlar ile yapılan Kayıboyu Camii bugün ibadete açılıyor.

Cuma namazı ile ibatede açılacak olan 4 minareli Kayıboyu Camii’nin açılışına protokolün yanı sıra vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Hürriyet Mahallesi Karaçay Sokak’ta 2004 yılında temeli atılan ve artık tamamlanarak  Ramazan ayı öncesi bugün Cuma namazı ile ibadete açılıyor.

Caminin yapılmasında ise en büyük katkı Kayıboyu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ehliman Bozkurt’un olduğu bilinirken, Hürriyet Mahallesi Muhtarı ve Kayı Boyu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ehliman Bozkurt, yaptığı açıklamada şehrin en büyük camisinin 10 sene önce temelinin atıldığını belirterek aynı anda 2 bin 500 kişinin ibadet yapabileceğini söyledi.

Bozkurt, "Caminin alt katında 15 adet dükkan yeri, kadın ve erkeklerin abdest alma, morg, gasilhane, banyo yerleri yer alıyor. Ayrıca 400 metrekare alan olmak üzere konferans salonu ve düğün salonu caminin diğer katlarında yer alacak. Caminin girişine güzel görünüm sergileyen ek bölüm yaptırdık. 13 tane kubbe ve abdest almak için şadırvan yapıldı. Ayrıca özel bir ses sistemi kuruldu. Camii cemaatinin namazlarını huzurlu ve daha güzel bir şekilde ibadetlerini yapmaları için Mübarek Ramazan ayının ilk cuması gününde açıyoruz. Caminin avizeleri Samsun’dan getirildi. Ana kubbe ve karşı kubbeler Selimiye Camii'nden örnek alınarak yapıldı. Bu kubbeler için bir seneden beri çalışmalar sürdü. Kolonlar ve duvarlar mermer. Merdiven başlıkları, müezzinlik, minber, hoca vaiz kürsüsü oyma mermer, tamamen el oyma işçiliği. Bu mermerler İstanbul adalardan özel olarak getirildi. Nakkaşlar tarafından Kur’an-ı Kerim’den alınmış muhtelif ayetler ile caminin içi güzel görünümlü çiçeklerle süslendi. Merdiven ve kolonlara döşenen mermerler Hindistan’dan getirtildi. Hayırsever vatandaşlarımızdan Kayı Boyu Camii'mize yardımlarını ile yaptırdık yardımların devamını bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim