Yapımına başlanmadan önce hakkında çok konuşturan Kayı plaza inşaatı bugün bitmiş şekliyle Bilecik’in hizmetinde. Bilecik’in şimdiye kadar sahip olduğu en modern iş merkezi olarak göz dolduruyor.  Ne var ki Kayı Plaza satış yetkilisi bazı dedikodulardan şikayetçi. Kayı Plaza’da ofis fiyatlarının çok yüksek olduğu ve aylık aidat tutarlarının da cebi yakacağı dedikoduları dolaşıyor.

Kayı Plaza satış sorumlusu Ali Özyavuz hem bu dedikodulara açıklık getirdi hem de bize Kayı Plaza ofislerinin genel özelliklerinden bahsetti.


Otopark yapıldı ama…

“En alt katta sığınak ve sistemler var. Motorlu pompalar, yoğuşmalı kombiler, atık su pompaları, 200 tonluk temiz su deposu, 200 tonluk yangın deposu var. Onun üst katında iki kat otopark var. Toplamda 65 araçlık otopark var, ayrıca içinde bir de şahsa ait araç yıkamamız var.”


Kayı plaza yapımına başlandığında Bilecik’in otopar sorununun çözüleceğine ilişkin söylentiler vardı. Bununla ilgili olarak Özyavuz; “Bu mümkün değil, Bilecik’in çok büyük bir otopark sorunu var. Ama eğer yandaki parkın yeri de vakıf arazisi, oraya inşaat yapılamıyor. Eğer ikisi birlikte olsaydı bu sorun çözülebilirdi. Parkın altı daha geniş. Burasının 1600 m2 arsası vardı 1200 m2 inşaat yapıldı. Burasının 65 araçlık otoparkı Bilecik’in otopark sorununu çözmez.


Bina ile ilgili yanlış bilgilendirme var halk arasında, burasının ortak giderleri çok yüksek olacak gibi dedikodular çıkmış. Binanın yönetimi oluştu. Yönetim kurulu da kararını m2’ye 2 lira gibi bir rakam çıkardı genel giderlerde. Yani 65 m2’lik bir ofisin genel gideri aylık 130 lira ki o da temizlik, güvenlik, teknik elemanlar, kamera sistemleri, bunların başındaki insanlar, yani oldukça düşük bir rakam, bir site yönetimi gibi bir şey. Diğer konularda da gelip bilgi alabilirler.”


Binanın genel özellikleriyle ilgili olarak Özyavuz; “ Binanın asansörleri Finlandiya malı KONE asansörlerinden. Dünyanın 1 numaralı güvenli asansörü. Herhangi bir katta elektrik kesintisi olduğunda gitmek istediğiniz kata sizi götürür, kapılarını açar ve ondan sonra elektriği keser, güç kaynağı ile destekleniyor. Binanın yangın çıkışında her iki katta bir duman emici havalandırmalar bulunuyor. Bu emiciler yangın esnesında otomatik olarak devreye girip dumanı emerek ve içeriye oksijen vererek vatandaşların güvenli bir şekilde dışarıya çıkmasını sağlıyor.  Her katta yangın vanaları var bu vanalar alt kattaki yangın deposuna bağlı. 200 tonluk bir yangın deposu var.  Herhangi bir yangın durumunda bu vanalardan yangına daha erken müdehale edilebilir.  Ayrıca ofislerimizde 8’er adet yangın söndürme sprinkleri var. Ayrıca kameralar var. Binamiz tamamlandı artık herkes girebilir.


Ofis manzaralarımız çok güzel. Akşam bu manzara karşısında oturup 1 saat çevreyi seyretmek bile günün bütün yorgunluğunu alıyor. Binadaki ofis fiyatları ile ilgili çok pahalı olduğu yönünde söylentiler de var. Ama ofislerimizin m2 fiyatları ortalama olarak Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bir evin m2 fiyatlarıyla hemen hemen aynı. Yatırım yapmak için vatandaşlarımıza gelip bilgi almalarını tavsiye ediyorum.


Editör: TE Bilişim