Cafer Elmas

Gölpark mesire alanında bir işletmeci tarafından kesilen 115 çam ağacının ormancılar tarafından kamyonete yüklenirken resimleri ortaya çıktı.


Bilindiği gibi Geçtiğimiz günlerde Bilecik Pelitözü Gölpark’ta bir işletmeci akşam üzeri motorlu bıçkı ile tam 115 ağacı katletmişti. İşletmesinin etrafında yer açan ve yaşları 20 ila 30 olan  çam ağaçlarının içerilinin ki fidanları  da keserek üzerlerini örten işletmecinin bu hareketini doğa sever gençler ortaya çıkarmışlardı. Gördükleri ağaç katliamı karşısında hemen ormanı arayan fakat gelemeyiz cevabı olan gençler durumu gazetemiz Editörüne bildirmişlerdi. Editörümüz  konuyu bu konuda hassas olduğu bilinen Vali Akpınar’a iletmiş Akpınar’ın talimatları ile olay yerine gelen İl özel ve orman ekipleri gece yaptıkları incelemelerde tutanak tutmuşlar ve sabah yaptıkları tahkikat sonucunda yaşları 20 ila 30 arsında 115 çam ağacının katledildiğine karşın rapor hazırladılar. Ağaçları kesen iletmecinin Jandarma tarafından  göz altına alındığı  öğrenilirken o geceki katliamının fotoğraf ve görüntülerinin yanı sıra ertesi gün orman yetkililerinin kesilen çam ağaçlarını taşıdıkları resimler ortaya çıktı.


Orman kamyonetine yüklenene ağaçlar katledilen çam ağaçlarını bir kez daha gözler önüne sererken kesilen çam ağaçlarının orman deposuna konulduğu  öğrenildi.

Editör: TE Bilişim