Cafer Elmas

İl Encümen toplantısında Göplark’ta  ağaç katliamı yapan işletmenin sözleşmesi fes edildi. Toplantıda Güney yaka tarafında bulunan tuvalet ve büfe ihalesini alan işletmecinin sözleşmenin 2.3.7.10 ve 15. maddelerine uygun hareket etmediği tespit edildiğinden, sözleşmenin fesih edilmesine karar verildi.


Bilecik İl Encümeni Toplantısı, geçtiğimiz hafta İl Genel Sekreteri Halis Nalbant başkanlığında yapıldı. Meclis üyeleri Erol Duğan, Hayati Kaba, Hüseyin Ünal, Nuri Arslan ve Hüseyin Öteyaka ile ilgili daire müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, gündemdeki 5 madde görüşüldü. Toplantıda, en ilgi çeken madde ise geçtiğimiz  ay gazetemizin gündeme getirdiği ağaç katliamına neden olan işletmenin sözleşmesinin fes edilmesi oldu.


Bilindiği gibi, Gölpark’ta ihale alan bir işletmeci kendisinse yer açmak için 115 ağacı keserek katliam yapmıştı. Gazetemizin girişimleri ve Vali Halil İbrahim Akpınar’ın duruma hassasiyeti ile ortaya çıkan olay, kamu oyunda ve doğa severlerde büyük yankı yaratmıştı. Orman işletme müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucu yaşları 20-30 arası olan115çam ağacının işletmeci tarafından kesildiğini tespit etmişti. Ardından il özel idaresi yaptığı incelemede, ihaleyi alan kişinin işletmeyi başkasına verdiğini ve devir işlemleri için başvurulduğunu fakat devir işlemi gerçekleşmeden işletmenin faaliyete geçtiği anlaşıldı. Bununla birlikte, ağaç katliamın yaşanması nedeni ile Güney yaka tarafında bulunan tuvalet ve büfe ihalesini alan işletmecinin sözleşmenin 2.3.7.10 ve 15. maddelerine uygun hareket etmediği tespit edildiğinden feshedilmesine karar verildi.


Editör: TE Bilişim