15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yılında Bilecikli vatandaşlar “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında toplanarak FETÖ’ye lanet okurken, etkinliğe katılımın geçen yıllara nazaran daha az olduğu gözlendi.

Gerçekleşen etkinliğe; Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Semih Tuzak, 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya,Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, gazi ve şehit yakınları, kurumlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partiler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin 4.yılında vatandaşlara yönelik konuşma gerçekleştiren Vali Bilal Şentürk,“Belki 15 Temmuz 2016’da büyük bir kalkışmayla ve milli gelirimiz her alanda milli değerimizin artık daha reva ereceğini düşünürken birilerinin yapacağı böyle bir şeye milletimiz buna fırsat vermedi. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu millet sadece birkaç darbeci satılmışı değil onların arkasındaki asıl gücü de durdurmayı başardı ve çok şükür ki biz o darbeden daha da güçlenerek çıktık. Bugün özellikle mazlumların yardım ve destek beklediği başta sağlıkçılarımız olmaz üzere koronavirüs ile mücadele eden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve herkese tedbiri bırakmamanızı istiyorum.” dedi.

Etkinlikler Küre Mehteran takımının verdiği konser ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile duaların okunmasının ardından 15 Temmuz saygı nöbeti ile devam etti.

Editör: TE Bilişim