Bilecik Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine 2 yeni ameliyat cihazı eklendi. Daha önce kullanılan ve eskiyen Fako cihazı, son teknoloji “Alcon Infiniti Ozil” modeliyle yenilenirken, bu zamana kadar  ilimizde bulunmayan YAG lazer cihazı ilk kez Bileciklilerin hizmetine sunuldu.

Katarakt ameliyatlarında kullanılan fako cihazı ve katarakt ameliyatı sonrası göz merceğinde oluşabilen kireçlenmenin tedavisi için, ayrıca göz tansiyonunun tedavisinde kullanılan FAG lazer cihazlarıyla birlikte Bilecik Devlet Hastanesi Göz Polikliniği, hizmet kalitesini bir üst seviyeye çıkartmış oldu. 

Bilecik Devlet Hastanesi Göz Kliniği, bünyesine iki yeni ameliyat cihazı ekledi. Fako ve YAG Lazer cihazlarıyla birlikte, özellikle katarakt sorunu yaşayan hastalara en gelişmiş teknolojiyle tedavi hizmeti verilmeye başlandı. Daha önce kullanılan ve eskiyen Fako cihazı, son teknoloji “Alcon Infiniti Ozil” modeliyle yenilenirken, daha önce ilimizde bulunmayan YAG lazer cihazı ilk kez Bileciklilerin hizmetine sunuldu. Katarakt ameliyatlarında kullanılan fako cihazı ve katarakt ameliyatı sonrası göz merceğinde oluşabilen kireçlenmenin tedavisi için, ayrıca göz tansiyonunun tedavisinde kullanılan YAG lazer cihazlarıyla birlikte Bilecik Devlet Hastanesi Göz Kliniği, hizmet kalitesini bir üst seviyeye çıkartmış oldu.

Cihaz alımıyla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Dr. Hakan Yıldız, vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunmak için çalıştıklarını belirterek, “2 Kasım 2012’de kurulan Kamu Hastaneler Birliği Kurumu ile ilimizde sağlık yatırımları hız kazanmıştır. Özellikle tıbbi teçhizat ve tıbbi cihaz alımı noktasında ihale süreçleri tek elden yürütülmekte ve ihtiyaçlar daha hızlı karşılanmaktadır” açıklamasını yaptı.

Klinik hekimlerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr Emine Çatak; kataraktın, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesi sonucu bulanık görme rahatsızlığı olduğunu söyledi. Genellikle yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlığın tedavisinin ameliyat olduğunu söyleyen Çatak, ameliyatta yapılan işlemin, gözün içerisinde bulunan kataraktlaşmış lensin çıkarılıp yerine suni lens yerleştirme işlemi olduğunu ifade etti.

Eskiden uygulanan ameliyatlarda gözün kesildiğini ve dikiş atıldığını belirten Op. Dr. Ragıp Kerem Bedir ise, Fako cihazı sayesinde bu işlemin ultrasonik ses dalgalarıyla yapılmaya başlandığını söyledi. Gözün kesilmemesi ve dikiş atılmaması sebebiyle hastaların çok daha sorunsuz bir ameliyat süreci geçirdiklerini belirten Bedir, ameliyat sonrası iyileşme süresinin, düzenli göz muayenesini yaptıran ve katarakt sorunu çok ilerlememiş hastalarda 2 gün olduğunu belirtti. Bedir, rahatsızlığı çok ilerlemiş hastalarda bu sürenin 2 haftaya kadar çıkabildiğini de sözlerine ekledi.

Hastaneye alınan bir diğer cihaz olan YAG Lazer cihazı ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Rezzan Nuhveren de, cihazın; katarakt ameliyatı sonrası bazı hastalarda görülebilen, göz içerisine koyulan mercekte oluşan kireçlenmenin temizlenmesinde kullanıldığını söyledi. Bunun yanı sıra, glokom (göz tansiyonu) ve göz içi sıvısının katılaşması gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılan cihazın daha önce Bilecik’te bulunmadığını belirten Nuhveren, bundan böyle vatandaşların tedavi olmak için çevre illerde gitmek zorunda kalmayacaklarını söyledi. 

Kliniğe dahil edilen Fako ve YAG lazer cihazlarıyla birlikte, ayda 70 hastanın ameliyatı Bilecik Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilecek. Son teknoloji cihazlar sayesinde vatandaşlar çok daha kaliteli sağlık hizmeti alabilecekler. Daha önce YAG lazer olmadığı için şehir dışına gitmek zorunda kalan hastaların ameliyatları da Bilecik’te yapılabilecek.  


Katarakt Ameliyatlarında kullanılan Alcon Infiniti Ozil

Editör: TE Bilişim