Hüseyin Çınar

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 1 Temmuz itibarıyla çıkardığı tebliğ nedeniyle kasaplarda markasız sucuk ve köfte satmak yasaklandı. Bu ürünlerin müşterilerin yanında hazırlanması zorunlu oldu. Çıkarılan tebliğin kasaplara neler getireceğini ilimiz kasaplarından Akın Bağrıaçık'a sorduk.    

 Bu durumdan işlerinin olumsuz olarak etkileneceğini söyleyen Bağrıaçık, aynı zamanda müşterilerinin de mağdur olacağını ifade etti. “Köfte isteyenlere şuanda yok deyip bekletmemiz gerekecek, hızlı bir şekilde hazırlanması da fazladan bir eleman daha demek ayrıca müşteri bekler mi beklemez mi orası da muallak” diyerek yeni çıkan tebliğe tepki gösterdi.

Çevre İllere Göre En Ucuz Kıyma Bilecik'te

Çevre illerle kıyaslandığında dana kıymanın kilosu 34 TL ile en ucuz olarak Bilecik'te satıldığını ifade eden Bağrıaçık, “bizden sonra 36 TL ile Bozüyük geliyor” diye ekledi. Büyük marketlerin işlerini etkilediğini, “insanların oraya gidip diğer ihtiyaçlarını alırken eti de alarak çıkıyor” diye sitem eden Akın Bağrıaçık, “mahalle kasaplarını bu şekilde bitiriyorlar” diyerek sorunlarına değindi.

Nerede O Eski Ramazan Bereketi

“Ramazanın gelmesiyle işler 3-4 gün hareketliydi fakat sonrasında eski haline döndü.” diyerek bunun da insanların alım gücüyle alakalı olduğunu ifade eden Bağrıaçık, “İnsanlar eskiden gelir, 4-5 kilo et alır, bunu da bir haftada tüketirdi. Şimdi ise insanlar bir kilo alacakken 250 gram alıyor, 2 kilo alacakken yarım kilo alıyor.” dedi.  İnsanlar için artık et, lüks tüketim kategorisine girdiğinden bahseden Bağrıaçık, tavuk satışlarının dahi düştüğünü belirtti. 

Editör: TE Bilişim