2014-2015 eğitim ve öğretim yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından karma el sanatları sergisi açıldı. Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılışına, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kutlu sergi açılışında bir konuşma yaptı. Kutlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çeşitli medeniyet ve kültürlerin gelişme ve geçiş yolu olan Anadolu’da el sanatlarının çok eski bir geçmişi vardır. Burada pek çok çeşitleri yapılan sanatlarda, zevkin, renk anlayışının, geçmişe olan bağlılıklarının örnekleri görülür. El sanatlarının yapımı her ne kadar ekonomik ve iklim şartlarına bağlanırsa da Anadolu el sanatları, gelenek ve görenekleriyle maziye olan bağlılıkları ortaya koyar.

Günümüzde her şeyin makineleşmesi, tekniğin ilerlemesi, ince zevklerin yok olmaya doğru gitmesi, el sanatlarına olan rağbeti kısmen de olsa azalttı.  İlimiz el sanatları geçerliliğini hala devam ettirmektedir. Özellikle bayanlarımız, göz nurlarını dantel, oyalara ve diğer el işlerine döküp sabrın, zevkin eserlerini işlemektedirler.

Bizde Halk Eğitim Merkezi olarak bu el sanatlarımızı yaşatmak ve yaygınlaştırmak adına yaptığımız faaliyetler kapsamında açtığımız kurslarda yapılan el sanatları ürünlerimizi beğenilerinize sunuyoruz. Hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım.”

Kutlu’nun konuşmasının ardından Vali Yardımcısı sergi açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında Acır sergiyi dolaşarak kursiyerler tarafından yapılan el dokumaları hakkında bilgiler aldı.

 

Editör: TE Bilişim