Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi’nin İmam Hatip’e dönüştürülmesi konusunda basın açıklaması yayınladı. Anadolu öğretmen Liselerinin dönüştürülmesi kararının Milli Eğitim Bakanlığınca alındığı belirtilen açıklamada, mevcut öğretmen lisesi öğrencilerinin mezun olduklarında Anadolu Öğretmen Lisesi diplomasına sahip olacakları söylendi.

Hatırlanacağı üzere, Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesinin İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi için Bakanlığa teklif yazısının yazıldığını ilk olarak Eğitim-Sen Bilecik Şubesi gündeme getirmiş, bunun üzerine bazı sivil toplum örgütleri ve öğrenci velileri karara tepki göstermişlerdi. Bilecik’in en başarılı okullarından biri olan Anadolu Öğretmen Lisesinin Sosyal Bilimler Lisesi ya da Anadolu Lisesine dönüştürülmesini isteyen veliler imza kampanyası başlatmışlardı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, okulun İmam Hatibe dönüştürülmesi yönünde yapılan tekliften bahsedilmedi ve “İlimiz Anadolu Öğretmen Lisesinin 2014-2015 öğretim yılında hangi okula dönüşeceğine dair karar Milli Eğitim Bakanlığımızca verilecektir” ifadesi kullanıldı.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Milli Eğitim Bakanlığının yeniden yapılandırılması ve eğitim sistemimizin geliştirilmesine dair yürütülen çalışmalar, ortaöğretim seviyesinde yeni düzenlemeler yapılmasını gerekli kılmıştır. Ortaöğretimde okul çeşitliliği yerine, program çeşitliliğini esas alan yapının oluşturulmasına yönelik çalışmalar kapsamında, Türkiye genelinde Anadolu Öğretmen Liselerinin dönüştürülmesine Milli Eğitim Bakanlığınca karar verilmiştir.

Uygulamaya 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak geçilmesi öngörülmüştür. Hâlihazırda İlimiz Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, öğretmen liseleri programında eğitim öğretimlerini sürdürecek ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri olarak mezun olacaklardır. İlimiz Anadolu Öğretmen Lisesinin 2014-2015 öğretim yılında hangi okula dönüşeceğine dair karar Milli Eğitim Bakanlığımızca verilecektir.”

 

Editör: TE Bilişim