Cafer Elmas

Söğüt Kaymakamlığı müfettişler tarafından geçirdiği soruşturma sonucu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun'a verilen cezaları tebliğ ederken, Uçkun’un ise cezalara itiraz ettiği öğrenildi.

Bektaş Uçkun hakkındamesai arkadaşları ve alt birimde görev yapan okul müdürlerinin de bulunduğu Milli Eğitim Disiplin Kurulu’nun karar veremeyeceği ön görüldüğü için cezalar görüşülmek üzere üst yetkililerin bulunduğu İl Disiplin Kurulu’na sevkedildi. Önümüzdeki günlerde toplanacak olan İl Disiplin Kurulu’ndan ne gibi bir karar çıkacağı ise merak ediliyor.

Söğüt Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ardından Bilecik Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Bektaş Uçkun,iddialara göre Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaparken bir sürücü kursunun şikayeti üzerine Müfettiş soruşturması geçirdi. 17 değişik maddeden şikayet edilen Uçkun'un, Müfettiş soruşturması sonrası 40'a yakın kişinin ifadesine başvurularak 6 maddeden cezai işlem görmesi öngörüldü. Fakat Uçkun'a cezai işlemlerin geciktirildiği, uygulanmadığı, siyasi olarak korunduğu iddia edilmişti.

Gazetemizde yeralan bu iddialara ilişkin Valilik tarafından açıklama gönderilmiş ve çıkan haber üzerine iddiaların İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişlerince incelendiği ve raporun Söğüt Kaymakamlığına gönderilerek Uçkun’a kanun gereği son savunmasını yapması için tebligat yapıldığı belirtilmişti. Bu esnada Bektaş Uçkun, tarafından yayınladığımız habere tekzip istenmiş fakat mahkeme tarafından tekzip kararı reddedilmişti.

Bu gelişmeler yaşanırken Bilecik Valiliği yazışmaları hızlandırdı ve Müfettiş raporunda uygulanması istenen cezaları Söğüt Kaymakamlığı’na gönderdi. Kaymakam'da Bektaş Uçkun için hazırlanan rapor kapsamında uygulanması öngörülen maaş kesim, kınama, yer değişikliği ve toplanan paraların geri iadesine ilişkin cezaların uygulanacağına ilişkin kararı Bektaş Uçkun'a  tebliğ etti. Kararı eline alan Uçkun, cezalara itiraz ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu’na başvurdu. Fakat İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu’nda bulunanüyelerin  bazılarınınöğretmenler ve okul müdürleri oldukları şu anda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Bektaş Uçkun'un mesai arkadaşları ve  altbiriminde görev yaptıkları  gerekçesi ile Disiplin Kurulu’nda görüşemeyeceklerini belirtmeleri ve gerekli makamlarında bu kanıya varmaları neticesinde  Bektaş Uçkun'un öngörülen cezai itirazıgörüşülmek üzere İl Disiplin Kurulu’na sevkedildi. Vali Yardımcısı BaşkanlığındaEmniyet Müdürü,Defterdar,İl Milli Eğitim Müdürü,İl Sağlık Müdürü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, İlTarım Müdürü,İl İdare Kurulu Müdürü’nden oluşan üst düzey idarecilerinin bulunduğu İl Disiplin Kurulu’nun önümüzdeki günlerde toplanacağı ve Bektaş Uçkun'a verilen cezaları görüşeceği gelen bilgiler arasında.

Daha önceden de bir takım soruşturmalar geçirdiği ve Disiplin Kurulu’nda cezalarının iptal olduğu iddia edilen Bektaş Uçkun'a son geçirdiği soruşturma sonucu verilmesi öngörülen cezaların görüşüleceği İl Disiplin Kurulu’ndan ne gibi bir sonuç çıkacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim