Umreden dönen 65 kişilik kafile 14 günlük karantina süreci sonrası Eskişehir’den yoğun güvenlik önlemleri atında Bilecik’e getirilerek minibüsler ile evlerine götürüldüler.

Tüm dünyayı saran ve ülkemizde de günden güne vaka sayısı artan Koronavirüs sağlını sebebiyle gözler Bilecik’e Umre’den dönecek olan vatandaşlara çevrilmişti.

Yaptığımız araştırmalar sonucu Bilecik Müftülüğü tarafından Umre’ye giden olmadığı fakat özel şirket ile giden Umre kafilelerinin bulunduğu öğrenilmiş, ilimizden giden kafilenin Eskişehir Tepebaşındaki bulunan KYK’ya ait yurtlarda karantinaya alındığı öğrenilmişti.

“Karantinada bizlere çok iyi baktılar”

14 günlük karantina süresi dolan umreciler Eskişehir’den Bilecik’e geldiler. Eski Bilecik otogarına yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen umreciler, karantina altındaki süreçte kendilerine çok iyi bakıldığını söylerken, sağlık kontrolleri sonrası kafilelerinde herhangi bir Koronavirüs hastalığının tespit edilmediğini söylediler. Bilecikli umreciler ayrıca, kendilerine çok iyi hizmetler sunulması noktasında kameralar aracılığıyla Eskişehir Valiliğine teşekkürlerini ilettiler.

Editör: TE Bilişim