İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, tek aday olarak girdiği seçimde Ak Parti ile MHP 'nin yanı sıra CHP 'li ve İYİ Partili meclisi üyelerin tümünün oyunu alarak yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

İl Genel Meclisi Nisan ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleşti. Toplantıda ilk olarak başkanlık seçimi gerçekleştirilirken AK Parti grubu mevcut başkan Osman Yılmaz'ı aday gösterdi. Yapılan oylamada AK Parti’lilerin yanı sıra CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin de oyunu alan Osman Yılmaz, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.Bu Seçim, “Karama’nın koyunu sonra çıkar bu işin oyunu” dedirtirken,CHP ve İYİ Partili İl Genel Meclis Üyelerinin Komisyonlarda ve OSB'lerde görev alarak huzur hakkı almaya devam edecekleri için bu yönde oy kullandıkları iddia edildi.

Başkanvekilliği seçiminde ise Mesut Çetin,12 oyla birinci başkanvekili, 13 oyla ise Nihal Arslan ikinci başkanvekili seçildi. Seçimlerin ardından açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, birlik beraberlik mesajı verirken bundan sonraki süreçte güzel çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi.

Diğer yandan İl Genel Meclisi Başkanlık seçimine AK Parti ve MHP İl Başkanlarının katıldıkları gözlenirken CHP ve İYİ Partiden hiçbir Başkanın bulunmaması yadırgandı.

Editör: TE Bilişim