Hasan Güner

29 Mart’ta CHP’de gerçekleştirilen önseçim sonrası nasıl hareket edeceği merak konusu olan Çağatay Karaahmet, önseçim öncesi verdiği sözler doğrultusunda hareket ederek, kendine yakışanı yaptı. CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Yaşar Tüzün’e destek veren Karaahmet, bunu göstermek adına, “Allah nazardan korusun” diyerek Tüzün’e nazar boncuğu taktı. Tam kadro olarak basının karşısına çıkılan CHP’de birlik ve beraberlik mesajı verildi.



Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Adayları Yaşar Tüzün ve Çağatay Karaahmet, mazbatalarını Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Aktepe’nin elinden aldı. Teslim töreni sonrası çay içilirken, Aktepe, adaylara yönelik olarak “Kazanınca daha güzel, yaldızlı mazbata veriyoruz, bu basit” şeklinde espri yaptı.

“2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Ardından CHP parti binasında basın açıklaması düzenlendi. Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi 29 Mart Pazar günü Türkiye’de ve Bilecik’te bir demokrasi şöleni yaşadık. Bu seçim sonuçlarına göre adaylarımız belli oldu. Birinci sıra adayımız Sayın Yaşar Tüzün, ikincisi sıra adayımız Sayın Çağatay Karaahmet. Ben diğer ilçe başkanları arkadaşlarım adına Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan olarak, Bilecik’ten 7 Haziran akşamı da 2 milletvekili çıkaracağımıza da inanıyorum. Halkın iktidarında buluşmak üzere.” diyerek, sözü CHP İl Başkanı Şinasi Çetinkaya’ya verdi. Çetinkaya, konuşmasında “Bildiğiniz gibi geçen Pazar günü demokrasimizin bir parçası olan önseçimi tamamlayarak adaylarımızı belirledik. Bu nedenle adaylarımız mazbatalarını bugün almışlardır. Bunun üzerine sizlerle bunu paylaşmak istedik.” dedi.





“SONUCU BELİRLEYEN SANDIKTIR”
CHP Bilecik 2. Sıra Milletvekili Adayı Çağatay Karaahmet, yaptığı açıklamada “Bugün ciddi anlamda Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasinin getirisi olan ve parti için demokrasinin ki her konuşmamda her seferinde söyledim, 7 Haziran seçimlerinde bize iktidarın kapısını aralayacak olan bu mücadeleyi, bu parti içerisindeki tatlı mücadeleyi neticelendirdik.” dedi.
Alınan mazbatalar ile neticenin tescil edildiğini söyleyen Karaahmet şunları aktardı:
“Neticeler sonunda değerli milletvekili adayı arkadaşımla Sayın Tüzün ile beraber mazbatalarımızı aldık. Elbette bu tatlı sevincin, bu güzel mücadelenin neticesinde şimdi ikinci yarıyı oynayacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bilecik’te ve tüm Türkiye’de birinci parti olması için, mecliste çoğunluğu yakalaması için mücadelemize devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Elbette demokrasinin gereğidir. Demokrasilerde sonucu belirleyen sandıktır. Sandığın neticesine saygı duymak demokrasiye saygı duymaktır. Dolayısıyla biz 4 aday adayı arkadaş 29 Mart’ta yarıştık. Yarışın neticesinde Sayın Tüzün birinci sıra adayımız oldu, ben ikinci sıra adayımız oldum ve diğer iki adayımız da sıralamaya giremediler.



Elbette ki bizim içimizdeki bu yarış dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında noktalanacaktır. Bugün birinci aşamayı atlattık. Şuna inanıyorum, tüm parti örgütlerimiz tüm partililerimiz tüm arkadaşlarım Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci sıra olması, Türkiye genelinde oylarının arttırması ve Türkiye genelinde iktidar olması için mücadele edeceklerdir. Öncelikle gelip sandıkta oy kullanıp partilik bilincini ortaya koyan partililerime teşekkür ediyorum. Ondan sonra oy veren vermeyen bu demokrasi mücadelesine bu demokrasi şölenine katılan katkı veren partililerime teşekkür ediyorum. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Kazanan da öyle inanıyorum ki bunca yıl sonra Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. İddiamız yüksektir. Ben buradan her seçimde olduğu gibi yine geleceğe umutla bakıyorum. Bilecik’ten iki milletvekili çıkartacağımıza inanıyorum.

“ALLAH NAZARDAN KORUSUN”
Bu noktada elbette özellikle basın mensuplarının önünde birinci çıkan değerli arkadaşımız değerli ağabeyimiz değerli milletvekilimiz Yaşar Tüzün Bey’i bir daha kutlayacağım. Omuz omuza el ele gönül gönüle yan yana biz bu mücadeleyi sonuçlandıracağız, bundan hiçbir şüphem yok.”
Karaahmet, konuşmasının ardından “Allah nazardan korusun. Bu da esprimiz olsun. Dua ile gidiyoruz öncelikle onu söyleyeyim. Allah nazardan beladan korusun. Allah başarımızı daim etsin” diyerek, Yaşar Tüzün’e nazar boncuğu taktı.



Ardından konuşan Yaşar Tüzün ise şunları aktardı:
“Değerli arkadaşlarımın dedikleri gibi 29 Mart’ta gerçekten ön seçim adı altında başlattığımız süreci bir demokrasi şölenine çevirdik. 29 Mart’ta partimizin almış olduğu karar doğrultusunda 45 tane ilde resmi önseçim yaptık. Bu önseçimi oran olarak en fazla katılımın olduğu illerden bir tanesi Bilecik. Yani diğer illerimizde %50-55-60-65 gibi sayılar varken, Bilecik’imizde %70’in üzerindeki partilerimiz gitti oylarını kullandı ve tercihlerini yaptı. Ben bütün partili arkadaşlarımın oyunu almış kabul ediyorum. 2790 tane arkadaşımız bizzat Pazar günü işini, eşini, aşını bıraktı, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve adaylarına sahip çıkabilmek adına sandığa gitti.
Aynı şekilde bugüne kadar birlikte görev yaptığım ilçe başkanlığımızı yapmış, il yönetim kurulu üyeliğimizi yapmış, birlikte görev yaptığımız, il başkanlığımızı yapmış sevgili arkadaşım Sayın Çağatay Karaahmet’in de 2790 tane oy aldığını kabul ediyorum ve ilan ediyorum. Burada sayı oran hiç fark etmez. Aynı şekilde diğer aday adayı arkadaşlarımız Sayın Erdoğan Tüfenkçi Ağabeyimizin diğer aday adayı arkadaşımız Muhsin Karakoç arkadaşımızın da 2790 tane oy aldığını ilan ediyorum. Biz çünkü yola çıkarken yine burada partimizin il başkanlığında yapmış olduğumuz toplantıda hepimiz adaymış gibi 29 Mart’tan sonra çalışacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni Bilecik’te birinci parti ve iki milletvekili çıkarabilme adına mücadele edeceğiz diye söz verdik. Evet bunun şimdi karşılığını görüyoruz. Diğer iki aday adayı arkadaşımız da bizzat görüşme yapıp, onların da bu çalışmaya iştirak edeceklerine yürekten inanıyorum. 

“ŞİMDİ YOL ARKADAŞIYIZ”
Biz 29 Mart saat 17.00’ye kadar birbirimize rakiptik. Çok tatlı bir mücadele oldu. Partililerimize değişik yöntemlerle ulaşmaya çalıştık. Gerek mesaj yöntemiyle gerek telefon yöntemiyle gerekse birebir işyerlerini evlerini ziyaret ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı adına kendimizi anlatmaya çalıştık. Biz 29 Mart saat 17.00’ye kadar rakiptik. Şimdi bu rakip olmak bitti, biz şimdi yol arkadaşıyız. Laik demokratik Cumhuriyetin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bilecik’te iki milletvekili çıkarabilme adına Türkiye’de tek başına iktidar olabilme adına mücadelemizi başlatıyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.

“BİLECİK’TE TARİH YAZMANIN ONURUNU YAŞAYACAĞIZ”
Bugün il seçim kurulumuzda mazbatalarımızı aldık. İl seçim kurulu başkanı hakim beyden mazbatalarımızı aldık. O çok güzel bir cümle söyledi. Çok mutlu oldum. “İyi şeyleri temenni etmek Allah tamamını erdirsin demekle başlar. Allah tamamını erdirsin” dedi. Biz bugün o mutluluğu yaşadık. Çağatay Bey ile birlikte gittik mazbata aldık. İnşallah bu mazbataların asıllarını 8 Haziran’da sizlerle birlikte alacağız. Yaşar Tüzün milletvekili olacak Çağatay Karaahmet milletvekili olacak ve Bilecik’te tarih yazmanın onurunu ve mutluluğunu yaşayacağız.

“ÖNEMLİ OLAN İKİNCİ YARIYI 2-0 GALİP BİTİREBİLMEK”
Parlamentoda Çağatay Bey ile birlikte benim tecrübelerimle onun da bilgi birikimi ve hukuki tecrübesiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin parlamentodaki en etkili ve aktif organlarında görev alacağız. Yasaların çıkması denetimlerin yapılması ve en azından bu güne kadarki Türkiye’yi kötü yöneten ve yönlendiren AKP iktidarından da hesap sormak adına yola çıkıyoruz. Bunun alt yapısını önseçimde gerçekleştirdik. Biz ön seçim öncesi hep şunu söyledik. Dedik ki 9 Mart’ın kaybedeni olmayacak, kazanını Cumhuriyet Halk Partisi olacak dedik. Biz 29 Mart’ı maçın ilk yarısı olarak tamamlayacağız. İlk yarısı 0-0 bitecek, önemli olan ikinci yarıda bu 2-0 galip bitirebilmektir dedik. Bu düşüncelerle yola çıktık. İnanıyorum ki Çağatay Bey’in yapmış olduğu jestten sonra ben de bu nazar boncuğuna layık olacağım, onu da bu boncukla beraber yanıma alıp Ankara’ya götüreceğim.
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında buluşmak umuduyla…”


Editör: TE Bilişim