Cumhuriyet Halk Partisinin 5-6 Eylül’de yapılacak olan olağanüstü kurultayda CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.  Karaahmet’inde katıldığı Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan Kartal Belediyesine ait otelde yapılan il başkanları toplantısından Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı çıktı. Yapılan toplantı sonrası 78 il başkanı olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini belirttiler.


Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, “6 saatlik bir toplantı sonrası Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldık. Toplamda 78 il başkanı Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini söyledi. Bazı il başkanları toplantıya katılamadı fakat onaylarını ilettiler.” dedi. Toplantı içeriği hakkında bilgiler veren Karaahmet, “Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığı, parti politikaları görüştük. Partinin daha sosyal demokrat bir yapıya kavuşturulması için neler yapılabileceği, tüzük değişikliği olacaksa hangi konularda olabileceği konularında başkanlar olarak görüş alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin genel başkanlığa adaylığını değerlendiren Karaahmet, “Cumhuriyet Halk Partisinde herkes genel başkanlığa aday olabilir. Yeterli imzayı bulabilen adaylık için önerilen herkes aday olabilmektedir. Muharrem İnce de bu şekilde genel başkanlığa adaylığını açıklamıştır. Ama il başkanlarının toplantı neticesine göre tavrı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanadır.” dedi. 


Başkan Karaahmet konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:”Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber başlayan bir değişim ve gelişim süreci var. Bu sürecin devamı gerekiyor. Elbette yönetimsel bazı değişikliklerin olması gerekiyor. Kurultay çağrısı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Yönetimde bir yenilenme ihtiyacı ve parti içerisinde yükselen seslere karşı yapılan bir kurultay olacaktır. Bu tavırdan dolayı 78 il başkanı olarak Genel Başkanımıza destek verdik. Toplantıya üç il başkanı katılmadı. Yapılan basın açıklamasına 78 il başkanı olarak imza koyduk.  Seçim sonucunda her partide böyle rahatsızlıklar olabilir ama 4 yılda bir genel başkan değişmez. İl başkanları olarak yolumuza Kemal Kılıçdaroğlu ile devam etmek istediğimizi yaptığımız toplantı sonrası basın açıklaması ile duyurduk.”

 

Editör: TE Bilişim