Cafer Elmas

CHP İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet, Bozüyük eski Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nun CHP’den Bilecik Belediye Başkanlığına aday adayı olacağı şeklinde dolaşan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Konuyu gazetemizden öğrendiğini, Ahmet Berberoğlu’nun resmi bir başvurusunun olmadığını belirten Karaahmet, partisinin aday belirleme sürecinde böyle bir başvurusu söz konusu olursa yetkili kurullarla görüşüleceğini, anket çalışması ve ön seçim çalışması ile birlikte en son genel merkezin vereceği karar ile aday belirleme sürecinin Ahmet Berberoğlu içinde geçerli olacağını ifade etti.

Partisinin herkese açık olduğunu da belirten Karaahmet, Berberoğlu ile ilgili çıkan bu iddianın CHP’nin Bilecik’te umudu teşkil eden parti olduğunu gösterdiğini belirtti.

Karaahmet, “Ahmet Berberoğlu’na ilişkin haberi gazetenizden okudum. Sonuç itibariyle bu şunun göstergesidir. CHP Bilecik’te umudu teşkil etmektedir. Bilecik artık AK Parti’den kurtulmak istemektedir. Bilecik artık harekete geçmiştir ve CHP’ye ilçelerinde ve il merkezinde ilgi ciddi şekilde artmaktadır ve aday adaylarımızın sayısı gün geçtikçe çoğalmaktadır. Bu da CHP’nin bir umut olduğunun göstergesidir ve seçimlerdeki iddiasının bir göstergesidir. Berberoğlu, hususunda ise partimize şuana kadar gerek Bozüyük gerek Bilecik için bir başvuru söz konusu değildir. Bizim partimizin elbette aday belirleme sürecinde eğer bir başvurusu söz konusu olursa yetkili kurullarla bu görüşülür. Anket çalışması, ön seçim çalışması en son genel merkezin vereceği karar ile aday belirlenecek ve bu süreç Berberoğlu içinde gerekliliğini koruyor. Şuana kadar bir başvuru söz konusu değildir. Bu gazetenizin iddiası şeklinde yayınlanmıştır. Henüz bir başvuru söz konusu değil olursa da bu değerlendirilir. Sonuç itibariyle biz Bilecik’te iktidarı hedefledik. Bu haberin şu güzel yanı vardır. CHP Bilecik’te umudun adı olmuştur. Bilecik halkı artık AK Parti iktidarına dur demek istiyor. Bilecik halkı artık Belediye’de diploması olmayan mühendis çalıştırılmasını istemiyor, Bilecik halkı artık yap bozla Bilecik sokaklarının harabeye döndürülmesini, Bilecik’in parasının boşa harcanmasını istemiyor. Bilecik halkı boş vaatlere artık doydu. CHP’nin tüm adayları birbirinden daha kaliteli, daha güzel, daha dürüst, daha şeffaf yönetim sergileyeceklerini zaten ortaya koyuyorlar. Kimlikleri, isimleri belli insanlar. Bu insanlarla biz seçimlere gideceğiz ve Türkiye’de, Bilecik’teki bu gidişata dur diyeceğiz. Bundan adım gibi eminim. Halkında bu yöndeki desteği, partiye rağbeti oldukça fazladır. Aday adaylarımızın sayısı da gün geçtikçe artmaktadır bu da bizi Bilecik’te başarılı kılacak bir araçtır. Bizim partimize üye olmak kaydıyla parti üyelerimizin hepsinin partimizden aday olma hakkı vardır. Berberoğlu, böyle bir şey gerçekse aday olacaktır, gerekli prosedürler yerine getirilecektir, parti içerisinde tartışılacaktır ondan sonrada netice görülecektir. İlerleyen günlerde süreci hep birlikte izleyip göreceğiz şuanda bize bir başvuru yok” dedi.

“NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDUM”

Bu konu ile ilgili olarak Berberoğlu’nun kendisini arayıp aramadığının sorulması üzerine Karaahmet, ‘Berberoğlu cezaevine girdiğinde benim mesleğim avukatlık cezaevine giderek bir nezaket ziyaretinde bulundum. Bu hal hatır sorma şeklinde bir görüşme oldu. Tahliye olduktan sonrada aynı nezaket çerçevesinde Berberoğlu telefon açarak teşekkür ettiler. Bundan sonra kullanacakları telefon numaralarını bizzat verdiler. Böyle bir nezaketen görüşmemiz oldu. Ama aday adaylığı konusunda görüşmemiz söz konusu değildir. Ama elbette onunda siyaseten mevcut iktidardan rahatsız olduğu, mevcut Belediye yönetimlerinden rahatsız olduğunu dile getirdiği konuşmamız bu telefon görüşmesi içerisinde olmuştur. O da mevcut iktidardan rahatsız siyasi bir kimlik. Ama onun haricinde bu konu ile ilgili görüşmemiz olmadı. Sizin haberinizle böyle bir konudan haberim oldu. Bizim görüşmemiz sadece nezaket çerçevesinde olmuştur, bu konularla ilgili bir görüşmemiz olmadı” dedi.

Editör: TE Bilişim