Cumhuriyet Halk Partisi eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Av. Çağatay Karaahmet, daha önce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle partisinin Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Hatırlanacağı üzere Karaahmet, CHP Bilecik Belediye Meclis Üyesi Ali Çakır ve Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un partiden istifalarının ardından kişisel facebook hesabı üzerinden açıklamada bulunmuş ve “Çakır ve Duymuş’un istifaları anlamlıdır” ifadelerini kullanmıştı. Karaahmet daha sonra da CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ın karıştığı ve mahkemeye intikal eden bir kavga olayı sonrası “Herkes aldığı sıfatın hakkını vererek ve sorumluluğunu bilerek taşımalı. İlçe başkanı dövüyor milletvekili tehdit ediyor!!!!! Bir an önce istifa etmeli veya görevden alınmalı” paylaşımını yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Çağatay Karaahmet’i siyasi rant peşinde olmakla suçlamış ve partinin tüzüğünün ilgili maddesi gereği Karaahmet hakkında işlem yapılacağını söylemişti.

Yaşanan bu olayların ardından eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Av. Çağatay Karaahmet’in disipline sevk edildiği öğrenildi. Karaahmet önümüzdeki günlerde İl Disiplin Kurulu karşısında savunmasını yapacak. 

Editör: TE Bilişim