Uzun zamandır beklenen kar sonunda yağdı yağmasına ama Bilecik’te hayat resmen felç oldu. Gülümbe Rampaları, TOKİ yolu, Yenişehir yolu Eskişehir yolu dahil olmak üzere ilimizin tüm ana bağlantılarında trafik akışı kesildi. Ana arterlerle birlikte hemen hemen tüm köy yolları ve caddeler kapandı. Ufak ve orta çaplı sayısız kaza meydana gelirken, gerek tuzlama yapmayan ve önlem almayan Belediye ve Karayolları ekipleri, gerekse kabak lastiklerle trafiğe çıkan vatandaşlar sınıfta kaldı. Şehirde yaşanan kargaşayı polis telsizinden geçen bir anons özetledi: “Kar küreme aracını gören var mı?”

Şehir merkezinde 40 santimi bulan kar yağışı sonrası tüm Bilecik beyaza büründü. Çiftçinin ekinine can verecek, vatandaşı susuzluktan kurtaracak kar, en son ilimize 2013 Aralık başında yağmıştı. Bir yıldan uzun süredir kara hasret olan Bilecik halkı, lapa lapa yağan karla rahat bir nefes aldı. Mis gibi kar havasında sokaklarda dolaşan, kartopu oynayıp kardan adam yapan Bilecikliler, kar sevincini doyasıya yaşadılar. Yeraltı sularının başlıca kaynağı olan karın yağmasıyla birlikte, kritik seviyenin altına düşen barajlarımızdaki su seviyelerinin artması umut ediliyor.

Günler öncesinden meteorolojinin uyarıları basında kendine yer bulmuş, yetkililer kuvvetli yağışa karşı uyarılmıştı. Karın geleceği bilinmesine rağmen şehrin ana caddelerinde tuzlama yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Şehrin trafik yükünü çeken Atatürk Bulvarı’nın çeşitli noktalarında trafik akışı durdu. Hamsu köprüsünde araçlar patinaj çekerken, yolu yokuş ilimizde trafik adeta felç oldu.

Gerek il merkezinde, gerek şehir çıkışlarında çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, kazalarda yaralanan olmadığı öğrenildi. Yoğun kar yapışı nedeniyle il genelinde okulların bir gülüğüne tatil edildiği açıklandı.

 

Editör: TE Bilişim