Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılırken Kapalı Yüzme Havuzu içerisinde yapılan fitness salonu açılışı gerçekleştirildi.

Kapalı Yüzme Havuzunda bulunan Fitness Salonunun malzeme temininde kullanılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 Bin Liralık bütçe yardımı yapılmıştı. İl Özel İdaresi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında ortak hizmet protokolü yapılarak bütçe yardımı gerçekleştirildi. Protokolün ardından dün Kapalı Yüzme Havuzunda bulunan Fitness Salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Fitness Salonunun açılışının öncesinde Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. Programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İl Özel İdaresi’ne yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Yıldız, “Spor 7’den 70‘e tüm insanlarımızın, vatandaşlarımızın yapması gereken bir dünya gerçeğidir, özellikle teknolojinin getirmiş olduğu kolaylıktan dolayı spor bir zaruret haline gelmiştir.

Amatör spor kulüplerimizde j gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara sağlıklı ortamlar sağlayan kuruluşlardır Bu anlamda gençlerimize vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı tüm kulüplerimizi tebrik ediyor ve hepsine başarılar diliyorum.

Amatör spor kulüplerimize yapılan malzeme yardımlarını ve fitness salonu için gerekli imkanları sağlayan bu güzel ortamın hazırlanmasını ve bu güzel spor ortamını İlimize kazandıran başta Sayın Valimize, İl Özel İdaremize ve İl genel Meclisimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yıldız’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri amatör Spor Kulüpleri temsilcilerine malzemeleri verdi. Malzeme yardımının ardından Fitness Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminde konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün iki güzelliği bir arada yaşıyoruz. Sporun bir dalı olan Amatör spor kulüplerine malzeme desteğini hem de bu güzel binamıza yeni bir fonksiyon kazandırıyoruz. Bir taraftan eski binalarımız onarılıp daha işlevsel hale getiriliyor. Diğer yandan da yeni binalarımızı farklı fonksiyonlar kazandırmak hoşumuza gidiyor. Bu güzellikleri yaşarken İstanbul’da yaşanan terör olayının acısını ve hüznünü hep beraber hissediyoruz. Temennimiz terörden, bütün acılardan uzak spor güzelliğini yaşayabileceğimiz bir ülkeye kavuşmak” ifadelerini kullandı.

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri Fitness Salonundaki spor aletleri hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Selim Yağcı ise spor aletlerini ilk deneyen isim oldu. 

Editör: TE Bilişim