Bozüyük’te gerçekleştirilen operasyonda, yatalak hastaların adlarına reçete yazdırarak ildeki çeşitli eczanelerden ilaç temin eden bir dolandırıcılık şebekesi ele geçirildi.

İlimizdeki eczanelerden kısa sürede yüklü miktarda kanser ilacı alındığını belirleyen yetkililer, durumu Bilecik Emniyet Müdürlüğüne bildirdiler. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri yaptıkları çalışma neticesinde eczanelerden ilaç alan şüphelilerin belirledi ve bu kişilerin Bozüyük’teki bir eczaneden kanser ilacı alacaklarını öğrendi. KOM Müdürü Kamuran Turan idaresinde 19 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen operasyonda, eczaneden ilaç temin eden şebeke üyesini takibe alan emniyet güçleri, İstanbul geldiği tespit edilen M.S.(43), F.D.(33), E.O.(38) ve Ö.A.(43) isimli 4 şahsı ele geçirdi. Şahısların aracında yapılan aramada; 

20 Adet Velcade 3,5 Mg ilaç,

12 Adet Altuzan 400 Mg ilaç, olmak üzere toplam 32 adet yaklaşık piyasa değeri 145.000 TL olan kanser ilacı,

23 Adet değişik kanser hastalarına ait sağlık raporu ve ilaç kullanım listesi çıktısı,

13 Adet değişik şahıslara ait kimlik bilgileri, rapor tarihleri, ilaç kullanım süreleri ve telefon numaralarının yazılı bulunduğu not kağıdı,

11 Adet değişik şahıslar adına yazılmış uzman doktor imza ve kaşesi bulunan reçete kağıdı,

3 Adet değişik şahıslara ait kimlik fotokopisi,

1 Adet Şüpheli şahısların yol güzergâhlarını gösteren harita ele geçirildi.

Yapılan tahkikat sonucunda, şebeke üyelerinin kiraladıkları araçla Bilecik’e geldikleri, 5 ayrı doktora reçete yazdırdıkları ve bu reçetelerle Söğüt, Bozüyük ve Osmaneli’deki eczanelerden piyasa değeri yaklaşık 180 Milyar Lira olan kanser ilacı temin ettikleri belirlendi. Şebeke üyelerinin Bilecik’in yanı sıra Eskişehir ve Kütahya’da da devlet hastanelerinde görev yapan doktorlara da ilaç yazdırdıkları ve ilçe eczanelerinden ilaçları aldıkları anlaşıldı.

 

Yürütülen soruşturma kapsamında; adlarına reçete düzenlenen çoğunluğu İstanbul’da ikamet eden 9 hasta ile görüşüldü. Hastaların yatalak vaziyette oldukları, tedavilerinde kullandıkları ilaçları hastaneden temin ettikleri ve dışarıdan ilaç almadıkları öğrenildi. Şüpheli şahısların reçeteleri yazdırdığı tespit edilen 3 doktorun bilgi sahibi olarak ifadesi alınırken, toplam 11 eczane çalışanı ve yetkilisinin müşteki olarak ifadeleri alındı.

Haklarında, “Kamu Kurumu Zararına Nitelikli Dolandırıcılık ve Sahtecilik”  suçlarından adli işlem yapılan şüpheliler, Bilecik Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından hakim karşısına çıkarılmak üzere Bozüyük Adliyesine sevk edildiler.

Editör: TE Bilişim