Bilecik Belediyesi tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla uygulanan geleneğe bir yenisi daha eklenerek, Şehitler Parkı önünde vatandaşlara helvanın yanında süt ikramı da yapıldı.

Ülkemiz ve Milletimizin birliği için duaların edildiği helva ve süt ikram programında Belediye Başkanı Selim Yağcı, vatandaşlara kendi elleriyle helva ikram etti. Başkan Yağcı, şöyle konuştu:

Bilecik’te kutlu, güzel bir geleneği devam ettiriyoruz. Şehitler Parkı’mızda her kandilde helva ve şrbet ikramını gerçekleşiriyoruz. Bundan sonra da Mevlid Kandili, peygamber efendimizin dünyaya teşrifleri sebebiyle kutladığımız, mutluluğumuzu ortaya koyduğumuz, şefaatine nail olmak için dualar ettiğimiz bu güzide günde peygamber efendimizin doğumları sebebiyle kendilerini de süt içmesi sebebiyle bir geleneği daha başlatıyoruz. İnşallah bundan sonra Mevlid Kandili’mizde helvamızla beraber süt ikramını da gerçekleştireceğiz. Bu, Osmanlı döneminde de gelenek halinde uzun zamanlar yapılmış ama son yıllarda bir uygulama yoktu. Bunu da bizim bir değerimiz olan kültür adamı, bilim adamı, Nabi Bey, bana bu noktada bir mesaj attı. Onun uyarılarıyla böyle bir geleneği başlatıyoruz. İnşallah hayırlı, uğurlu olur.”

Editör: TE Bilişim