Bilecik merkeze bağlı Başköy çiftçileri çalışmaları devam eden Yüksek Hızlı Tren çalışmalarında yapılan hafriyattan düşen kayaların kanallarını kırdığını ve ürünlerini sulayamadıklarını söylediler.


YHT yetkililerinin yanı sıraValilik ve İl Özel İdaresi’ne başvurduklarını belirten Başköy çiftçileri, yetkililerden yardım istedi. Başköy Muhtarı İsmail Yeşil, Gazetemize yaptığı açıklamada, köylülerin şikayeti üzerine durumu tüm yetkililere ilettiğini ancak bir sonuç alamadığını söyledi.



Yeşil, hızlı tren çalışmalarında hafriyattan düşen kayaların kanallarına su giden büzü kırdığını ve tıkadığını, çalışmaların devam ettiğini ancak kanallarını bir türlü tamir edilmediğini söyledi. Tarlalarına su taşıyan kanalların tahrip olması nedeniyle ürünlerini sulayamadıklarını belirten Muhtar çok zor durumda olduklarını belirtti.



Bozüyük’teki Yüksek Hızlı Tren şantiyesine bizzat gittiğini ve YHT yetkililerine durumu anlattığını fakat bir çözüm bulunmadığını söyleyen Muhtar Yeşil, YHT yetkililerinin kendilerine çukur açarak oradan motor ile su çekebileceklerini ve kendi imkanlarıyla boru alıp döşemeleri gerektiğini söylediğini, ama maliyeti 11 milyar tutan boruları almaya güçlerinin yetmediğini belirtti.



Valilik ve İl Özel İdaresi’ne yazılı olarak başvurduğunu belirten Muhtar İsmail Yeşil, halen çözüm beklediklerini sözlerine ekledi.

Köylünün mahsullerinin bahçelerinde kuruduğunu, tarlalara eşeklerle, traktörlerle su taşıyarak ürünlerini kurtarmaya çalıştıklarını belirten Başköy Muhtarı Yeşil, yetkililerin verdikleri dilekçelerine cevap bile vermediğini ifade etti.



İl Özel İdare yetkililerinin YHT yetkililerine yazı yazacaklarını, cevabının ise 6 ay sonra gelebileceğini söylediklerini belirten köy sakinlerinden Hasan Çeken ise, YHT çalışanlarının hafriyatı bilinçsizce yaptığını ve kayaları kanallarına attıklarını söyledi.

Köydeki çiftçilerin mağdur olduğunu aktaran Muhtar Yeşil, yetkililerin en kısa zamanda dertlerine çare bulup su kanallarını yaptırmalarını beklediklerini belirtti.

 

Editör: TE Bilişim