Cafer Elmas

Belediye Başkanı Selim Yağcı, MHP ve CHP Belediye Meclis Gruplarının Dubai gezisine gitmeme kararı alması üzerine gazetemize açıklamalarda bulundu. Haberleri hayretler içerisinde okuduğunu söyleyen Yağcı, gezi teklifinin kendisine muhalefet partilerinden geldiğini ve kararın tüm parti gruplarının sözcüleri ve Meclis üyesi arkadaşları ile görüşülerek oybirliğiyle alındığını söyledi. Geziye gitmeme gerekçesi olarak kamuoyu tepkisinin gösterilmesine cevap veren Yağcı, “Bir siyasi irade, bir ay sonra yaşanacakları nasıl öngöremez? Neden oylamada el kaldırdılar? Bunu tahmin edemiyorlar mıydı?” diye sordu.

AK Parti grubunun illa geziye gidelim diye de bir talebi olmadığını belirten Başkan Selim Yağcı, Meclis’te oy birliğiyle alınan kararda bir tek MHP’li Pervin Taşçı’nın tereddüdü olduğunu, diğer Meclis üyelerinin de bu durum karşısında Taşçı’ya sitem ettiklerini söyledi.


Yağcı, şu açıklamayı yaptı: “Bu durumu hayretler içerisinde basından okudum. Biz, gezi kararını arkadaşlarımızın talepleri üzerine tüm parti gruplarının sözcüleri ve Meclis üyesi arkadaşlarla görüşerek gündeme getirdik. Ve karar oybirliğiyle çıktı. Pervin Hanım tereddüt etti ona da sitem etti diğerleri. Bu arkadaşlar 1 ay önce kamuoyu tepkisi olacağını bilmiyorlar mıymış? Bilecik’i yeni mi keşfettiler? Gitmeyerek puan mı topladıklarını zannediyorlar?


Bir Belediye Meclis üyesi Dubai’ye de gidebilmeli, Paris’e de gidebilmeli. Yurtdışı ülkeleri görebilmeli. Bunun Belediye için bir zarar olduğuna inanmıyorum. Bu gezi konusunda en büyük risk bende olmasına rağmen konuyu Meclis üyelerimizin talebi doğrultusunda gerekli fedakarlığı göstererek gündeme getirdim. Ve arkadaşlar da bu kararı oybirliğiyle verdi. Bir ay sonra olabilecek bir şeyi göremeyen bir irade olur mu? Tepki gösterileceğini o zaman da hepimiz biliyorduk.”


Yağcı ayrıca, bazı Meclis üyelerinin eşlerini de Dubai’ye götürmek için taleplerinin olduğunu söyledi ancak bu üyelerin isimlerini vermedi. Başkan Yağcı, açıklamasında Meclis üyelerinin siyasi sebeplerle tribüne oynadıklarını belirtti ve  “Şov yapıyorlar deyince de kızıyorlar bana” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim