Yenişehir yolunda kamulaştırma davalarının tamamı ödeneklerin yatırılmaması sebebiyle iptal edilmişti.

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Selim Yağcı, kamulaştırma davalarının iptalinin bedelin arttırılmasına yönelik olduğunu belirtti.

İlgili birimlerin daha önceden bu durumu bildirmeleri gerektiğini söyleyen Vekil Yağcı, bu durumda kamulaştırma davasının iptal edilmesini değil biraz daha zaman kazanmasını sağlayabileceklerini ifade etti.

Kamulaştırma davalarının iptal edilmesinin ihaleye engel olmayacağını ifade eden Vekil Yağcı, şu ifadelerde bulundu:

“Kamulaştırma davaları şöyle; bir kamulaştırmaya karşı açılan davalar var, bir de ödenen bedelin artırılması davaları var. Sizin yazınızla bende öğrenmiş oldum ve direkt ilgili birimleri bu noktada uyardım, hatta kızdım “böyle bir sorun vardı madem yeni bütçe dönemine kadar bizi bilgilendirseydiniz belki de mahkemede iptal yerine biraz daha zaman alınabilirdi” dedik. İptal edilmese, ertelenmese veya reddedilmese daha güzeldi ama Türkiye’nin her yerinde bu anlamda böyle bir uygulama yapılmış. Bizdeki kamulaştırma davaları bedele itiraz davalarıdır, kamulaştırmanın yapımına itiraz davası değil onun için çalışmayı durduracak davalar değil. Bedel artırımı noktasında vatandaşın artışlarını da alacağı için bu sıkıntı çalışmayı durduracak konumda değil. Şuanda onun süresi kamulaştırmaya itiraz için geçen süre, kamulaştırma anlaşılmış kişilerden muvaffak alınmış ama bedele ilişkin davalar bunlar.

Karar aşamasına gelinmiş, ödenekler yatırılmadığı için davalar reddedilmiş şimdi yeniden bu davalar açılacak. Benim Genel Müdür’e söylediğim şey şu; “yeni bir dava açıldı orada tespit edilen rakamlarda hemşerilerimizi tatmin edecek rakamlar olduğunu gördüm, o rakamlar üzerinden yıl atladı, yeniden değerlendirme oranı koyalım, o değer üzerinden kabul eden hemşerilerimize ödeyelim, geri kalan dönemde de o kamulaştırmada ödenmeyen son tespit edilen rakamlar üzerinden 2020 farkını da koyup ödeyelim.”

Editör: TE Bilişim