Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunurken bir sürücü kursundan haksız yere para topladığı iddiası ve bu sürücü kursunun şikayetçi olması sonucu ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bektaş Uçkun’a 5 yıl hapis cezası verildi.

Kamu görevi yapan ve bu iddiaları haber yapan YARIN Gazetesi bir kez daha yazdıkları ile haklı çıktı.

SÜRÜCÜ KURSUNDAN HAKSIZ YERE PARA TOPLAYAN UÇKUN, CEZALANDIRILACAĞI YERDE MÜDÜR YARDIMCISI OLMUŞTU

İddialara göre Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaparken bir sürücü kursunun şikayeti üzerine Müfettiş soruşturması geçiren ve 17 değişik maddeden şikayet edilen Bektaş Uçkun'un, Müfettiş soruşturması sonrası 6 maddeden cezai işlem görmesi öngörülmüştü.

Bunların en önemlisi ise sürücü kursundan sertifika alan kursiyerlerden makbuzsuz ve herhangi bir hesaba yatırılmadan toplanan yüksek meblağdaki paraları (yaklaşık 13 bin TL olduğu iddia ediliyor) nereye harcandığının bilinmediği iddiası olmuştu. Bu iddia sonrası Müfettişler tarafından soruşturma geçiren Uçkun’un ceza almasına hükmedilmişti.

Kınama, maaş kesimi, yer değişikliği ve makbuzsuz toplanan paraların iadesi cezalarının verildiği iddia edilen Bektaş Uçkun, iddialara göre AK Parti siyasetçileri tarafından alelacele 76. Maddeyle Bilecik Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına getirilmişti.

Uçkun’un hakkında verilen cezai işlemler ise askıya alınırken, cezanın verildiği yer olan Söğüt Kaymakamlığı'na yazı yazılmıştı.Cezanın işlendiği yerde uygulanması gerektiği, Kaymakamlık tebligatının yapılması gerektiği bu esnada Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Bektaş Uçkun'a cezai işlemler uygulanmadığı iddia edilmişti.

HAKSIZ YERE ALDIĞI PARALARI GERİ DE ÖDEMEDİ

Bektaş Uçkun gibi soruşturma geçiren Mustafa Güleç isimli Milli Eğitim Şube Müdürü'nün kayıp olan 8 bin 400 TL paranın yarısı olan 4 bin 200 TL'yi sürücü kursuna geri ödediği, Müfettiş raporunda "paraların geri ödenmesi gerekir" denilmesine rağmen Valilik aracılığı ile Bektaş Uçkun'un parayı geri ödemediği, yazı yazıldığı yine ödemediği için sürücü kursu tarafından yasal sürecin başlatıldığı ve Bilecik Valiliği’ne paranın tahsil edilmesi için dava açıldığı öğrenilmişti.

DAVA SONUÇLANDI: İSTİNAF YOLU AÇIK OLMAK ÜZERE UÇKUN’A 5 YIL HAPİS CEZASI

Bunların ardından  soruşturması tamamlanan Bektaş Uçkun, Bilecik İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden alınarak Sınıf Öğretmenliğine atanmıştı. Bu esnada sürücü kursunun kendisi hakkında haksız yere para istediği iddiasıyla  suç duyurusunda bulunmasının ardından Bektaş Uçkun’a Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Yaklaşık 2 yıl süren dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Bektaş Uçkun’a  irtikap  (kamu görevlisinin (memur, bilirkişi vb.), icra ettiği kamu görevinin kendisine sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak, muhatap olduğu kişilerden yarar sağlamaya veya bu kişileri yarar sağlama yönünde vaatte bulunmaya yönlendirmesi ile oluşur. İrtikap suçu, kamu görevlisinin tek taraflı olarak mağdurun iradesini etkilemesi neticesinde işlenen bir suçtur.) suçundan  5 yıl hapis cezası verilirken; sanıklara verilen ceza miktarları dikkate alınarak yasal imkansızlık nedneiyle CMYK 231 Maddesi gereğince hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına ve TCK 50 ve 51. Maddelerinin uygulanmasına yer olmadığına, Mahkemece verilecek bir dilekçe ile ve Zabıt Katibi’nde beyanda bulunmak surretiyle Bursa Adliye Mahkemesi’nde İSTİNAF yasa yolu açık olduğuna karar verildi.

GAZETENİZ YARIN, SESİNİZ OLMAYA DEVAM EDECEK...

Diğer yandan Bektaş Uçkun ile birlikte  Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Söğüt Milli Eğitim Şube Müdürlüğünde görev yapan Mustafa Güleç’in de aynı suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve onun için de istinaf yolunun açık olduğu belirtildi.

Kamu görevi yapan ve bu iddiaları haber yapan YARIN Gazetesi bir kez daha yazdıkları ile haklı çıkarken yaptığı haberlerle kamuoyunun sesi olmaya devam edecek.

Editör: TE Bilişim