Yenipazar ilçesinde kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen 85 yaşındaki yaşlı kadın, 112 Acil Sağlık ekibince karlı yollar aşılarak hastaneye götürüldü.

Yenipazar Esenköy'de ikamet eden ve damar tıkanıklığı nedeniyle rahatsızlandığı öğrenilen Emine K'nın yakınları, yoğun kar yağışı nedeniyle yaşlı kadını hastaneye götürebilmek için yetkililer ile iletişime geçti.

İhbar üzerine harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Servis ambulansı bölgeye hareket etti. İl merkezine 55 kilometre uzakta olan ve kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamayan köye paletli ambulansla ulaşan sağlık ekipleri, Emine K'yı evinde alarak ilçe devlet hastanesine götürdü.

Ekipler daha sonra yoğun kar yağışı altında yaşlı kadını Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirmeyi başardı.

Ekiplere özverili çalışmaları neticesinde teşekkür eden Acil Sağlık Gelen Müdürlüğü ''ikamet ettiği köyde rahatsızlanan 85 yaşındaki hastamız, #KarlaKaplıYollar'ı aşarak ulaşan #112Acil Sağlık ekibimiz tarafından alınarak önce Yenipazar İlçe daha sonra Bilecik Merkez Devlet Hastanesine nakledildi.'' mesajını paylaştı.

Editör: TE Bilişim