Hastanenin dışı değil içi lazım

Bilecik Devlet Hatanesi’nde Kalp Anjiyosu yapılması için gerekli laboratuvarın olmaması Bilecik’teki kalp hastaları için büyük risk oluşturuyor.

ANJİYO İÇİN ÇEVRE İLLERE SEVK EDİLİYORLAR

Kalp rahatsızlığı oranının yüksek olduğu ilimizde Kalp Anjiyosu Laboratuvarı’nın olmaması acil hastalar için büyük risk oluşturuyor. Anjiyo olması gereken hastalar, Eskişehir, Bursa gibi çevre illere yönlendiriliyor fakat acil durumda olan hastalar için zaman kaybedilmesi hayati tehlikeleri de beraberinde getiriyor.  Mevcut hastanede bulunmayan anjiyo laboratuvarının yıllar sonra yaptırılan ve büyük umutlarla beklenilen yeni hastanede de olmayacağı öğrenildi.

KALP KRİZİ GEÇİREN NİHAT CAN'DA ZAMANA MEYDAN OKUMAK ZORUNDA KALMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda kalp krizi geçiren o zamanki Belediye Başkan Yardımcısı şimdiki Belediye Başkanı Nihat Can da geçirdiği kalp krizi sonucunda anjiyo tedavisi nedeniyle Bilecik’te olmadığı için Eskişehir’deki anjiyo laboratuvarına zamanla yarışılarak götürülmüştü.

Yine daha sonrası Bilecik Devlet Hastanesi’nde olmadığı için anjiyo kontrolleri içinde yine Eskişehir'e gitmek zorunda kalmıştı.

YAĞCI, “TAM TEŞEKKÜLLÜ” DEDİ AMA KALP HASTALARI SEVİNEMEDİ

AK Parti Milletvekili adayı Selim Yağcı, seçim öncesi yapımı devam eden Bilecik Devlet Hastanesi hakkında “modern teknoloji ile donatılmış, alanında uzman birçok hekimin ve sağlık birimlerini bünyesinde barındıracak olan tam teşekküllü bir hastane. Sevk eden değil sevk edilen bir hastane olacağız” açıklamasını yaptı.

Açıklamadan tatmin olmadıklarını belirten vatandaşlar, Bilecik’te bir hayli fazla oranda kalp hastası vatandaş olmasına rağmen tam teşekküllü bir hastanede neden bir anjiyo laboratuvarının kurulamadığını sordular.

YETKİLİLERDEN VE SİYASİLERDEN  YARDIM BEKLİYORLAR

Kalp gibi büyük oranda hayati tehlike oluşturacak bir rahatsızlığın anjiyo tedavisi için Bilecik’e de bir laboratuvar kurulması gerektiğini belirten vatandaşlar, Bilecik'in  kalp hastalığı ortalamalarında üst seviyede olması sebebi ile yetkili mercilerden ve siyasilerden gereğinin biran önce yapılmasını talep ederken, hastanenin dışının değil içinin dolması gerektiğini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim