Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi İl Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu işbirliğinde başlatılan uygulama kapsamında yaya kaldırımları ve engelli geçitleri incelendi.


Engelli geçitlerini engelleyen tezgâhlardan ötürü esnaflar uyarılırken, geçişlere mani olan araçlara da cezai yaptırım uygulandı. Ulaşımını sekteye uğratan bilinçsiz kaldırım kullanımları, öncelikle en-gelli vatandaşlar olmak ü-zere vatandaşlar açısından bolca şikâyet konusu oluyor.


Bu duruma kayıtsız kalmayan kurumlar, bu kapsamda esnafları bilinçlendirmek adına kolları sıvadı. İlk denetimlerini gerçekleştiren ekip, muhataplarına gerekli uyarıları yaptı.


Denetime konu olan uygulamalara yönelik, gerekli düzenlemeleri yapılması hususunda belirli bir süre verileceğini ve süre bitiminde denetimin tekrar edileceğini; eksiklik ve yanlışlıkların ısrarı karşısında çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını ifade eden yetkililer, engelli geçitlerine 90 cm'den daha yakına tezgah kurulmamasını istedi.

Editör: TE Bilişim