Bilecik Belediyesi tarafından ''2017 Kültür ve Sanat Etkinlikleri’’ kapsamında gerçekleştirilen ''Kahramanlara Ağıt Gecesi'' adlı program ile vatanımızın korunması uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla andık.

Her ay birbirinden güzel konu ve konukları Bilecikliler ile buluşturan Bilecik Belediyesi,  Ocak ayında da birbirinden özel ve anlamlı programlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda; Bilecik Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından ''Kahramanlara Ağıt Gecesi'' adlı programda şehitlerimizi yad ettik.
Ayhan Çil Yönetiminde, solislerimiz; Hilal Coşkun, Mutlu Haşit Selen, Sıla Yavuz Türkel, Edanur Özcan, Gurbet Alış, Köksal Beyaz, İlyas Özkan, Uğur Pala, Murat Ekici, Yunus Kılıç'dan ve değerli orkestradan oluşan Bilecik Belediyesi Türk Halk Müziği korosu, tarafından   birbirinden değerli türkülerimiz, bu vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz için seslendirildi.
Programın sunuculuğunu yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan programda; kahramanlarımızın kahramanlıklarını hatırlatan şiirleri seslendirdi.


BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
''BU VATAN UĞRUNA CANLARINI YİTİRENLER ASLA UNUTULMAYACAK''
Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada; ''Bu vatan uğruna canlarını yitirenlerin asla unutulmayacak'' ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:
''Bugün Bilecik'imizde yine tamamen bizlere ait olan ve Bilecik'in değerlerinden olan bir koronun gerçekleştirdiği programı icra ettik. Ben öncelikle bu güzel geceye katılan bütün konuklara hoşgeldiniz diyorum. Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz.

Bizler belediyeciliğin sadece alt yapı, ulaşım ve fiziki hizmetler ile sınırlı olduğuna inanmıyoruz ve bu anlamda kültürel ve sanatsal etkinlikleri de gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu gecede, vatanımız için canlarını veren aziz şehitlerimizi hatırladık. Onlara olan minnet borcumuzu hatırladık. İnanıyorum ki milletimiz, her zaman vatanına sahip çıkacak ve gerek Bilecik'te gerek tüm ülkemizde daha nice kahramanlar yetişecek. Solistlerimiz ve saz ekibimiz arasında da çok değerli kardeşlerim var. Bilecik'in kültür ve sanatta daha nice böyle güzel eserler vereceğine inanıyorum. Siz değerli konukların da katılımı bizlere ve ekibimize şevk ve güç veriyor. Ben bu anlamda böyle güzel bir programın gerçekleştirilmesinde emeği olan başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz İsmail Cihan, Koro direktörümüz Ayhan Çil ve değerli ekibine çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasının ardından koro üyelerine çeşitli hediyeler taktim ederek, fotoğraf çektirdi. 
Editör: TE Bilişim