Cafer Elmas/ Kıymet Aslan 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı İbrahim Meral, Genel İdare Kurul Üyesi İsmail Özdemir gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak gazetemiz sahibi  Mehmet Özgür ve sayfa Editörü Cafer Elmas ile bir süre görüştü.
Yerel seçimlerde Saadet Partisi’nin hazırlıklarından ve vatandaşın sıkıntılarından bahsettiği görüşmede Kahraman, gazetemiz hakkında da bilgi aldı. Halktan büyük şikayetlerin olduğunu belirten Kahraman, “Geçmişte refah partisinde belediye hizmetlerini en iyi yapan siyasi bir kuruluş olduk biz. Öyle tahmin ediyorum ki bu seçim yolsuzluk dosyalarının piyasada uçuştuğu bir seçim olacak. Halktan büyük şikayetler var.”diye söyledi.
İsimler ve teklifler alınacak
Saadet Partisi olarak geniş istişarelerin yapılması sonrasında adayların belirleneceğini söyleyen Mehmet Karaman, “ Ziyaretlerimizde  İsimler, teklifler alacağız.”dedi. Kahraman; “Saadet Partisi olarak Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde seçime girmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Şuanda genel merkezde 700 tane arkadaşımız il, ilçe, beldelerimizi ziyaret ediyor. Geçen hafta 8 vilayetle başladık. Bugün 14 vilayet, önümüzdeki hafta 15 vilayet olacak. 3-5 Ekim’de de inşallah ziyaretlerimizi bitiriyoruz.
Ziyaretlerimizdeki maksat, öncelikle teşkilatlarımıza gidiyoruz “kimler aday adayı”, adaylık teklifi götürebileceğimiz isimleri araştırıyoruz. İstişarelerimizde STK, esnaf, Ticaret odalarını dinliyoruz. Hem hâl hatır, hem de “biz kimi aday yapalım” diye istişare ediyoruz. Bu çerçevede Biz de Bilecik'e geldik. Ziyaretlerimizde isimler, teklifler alacağız. Gerekiyorsa bunlar üzerinde kamuoyu yoklamaları yapacağız. Çok geniş istişareler yaparak bu adaylarımızı belirleyeceğiz. Şimdi başlayan süreç 3 Aralık'a kadar sürecek. Biliyorsunuz geçmişte refah partisinde belediye  hizmetlerini en iyi yapan siyasi bir kuruluş olduk biz. Öyle tahmin ediyorum ki bu seçim yolsuzluk dosyalarının piyasada uçuştuğu bir seçim olacak. Halktan büyük şikayetler var. “Şuradaki yeşil alan imara açılmış, konut yapılmış, belediyeden imar geçittirilmiş.” Bu tip şikayetler geliyor. Biz bu tip dosyalarla ilgilenmiyoruz ama bu dosyalar vatandaşın elinde, vatandaş kendi anlatıyor”diye ifade etti. 
“Vatandaş işini düzeltemiyor ama yine de ampüle veriyor oyunu”
Türkiye'deki istikrarın sürmesi için vatandaşın sıkıntılarına rağmen oyunu AK Parti'ye verdiğini çarpıcı şekilde açıklayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, şöyle söyledi:
“Diğer bir konuda tüm Türkiye'yi geziyoruz tabi her hafta sonu illerdeyiz. Bankalardan çok kredi almış milletimiz. Özellikle yabancı bankalar oluşmuş Türkiye'de. Bankacılık sektörünün %70'ü yabancıların eline geçmiş. %30'u ise bizim elimizde çok yüksek bir rakam.
Bu vatandaşlara gidiyorsun sıkıntılı, dertli, biz bunu çözemiyoruz. Ya konut, ya araba almış, esnaf kredisi almış ve borçlanmış. Vatandaş işini düzeltemiyor ama yine de ampüle veriyor oyunu.
Vatandaş halinden  memnun değil. Ama yine de götürüp veriyor işte. Bu ayki bizim ekonomik işler başkanımızın hazırladığı raporda devletin verilerine göre geçen sene 1 yılda 558 bin kişi kredi kartını ödememiş borçlu duruma düşmüş, bu sene bu ay itibariyle 920 bin kişi bu durumda. Kredi kartı yaygınlaştı, kötü bir şey mi parasız alışveriş yapıyorsun kötü değil ama ödeme günü çıkmaza giriyorsun ve geliyor evini haciz ediyor. 
Vatandaş ürününü ekiyor, satıyor para etmiyor.  Sıkıntıya gidince kredi alıyor, yabancı bankalar daha çok uygun krediler veriyor. Üretim para etmediği için kredisini ödeyemiyor ve arazisi Haciz yoluyla yabancı bankaya geçiyor.”
“Yerel basını önemsiyoruz”
Son olarak yerel basını önemsediğini söyleyen, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, “Biz yerel basını çok önemsiyor, benimsiyoruz. Yerel basın her partiye eşit davranıyor ulusal basın açıklamalarımıza yer vermiyor. Bizde yerel basının değerini biliyoruz, her gittiğimiz yerde yerel basını ziyaret ediyoruz. Bu hükümet zamanında basının özgürlüğünün kısıtlandığına inanıyoruz. İktidara karşı, yapılan haberlerde ya patronlar uyarılıyor yada muhabirler işsiz kalıyor”dedi.
Gazetemiz Sahibi Mehmet Özgür, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek muhalefet olarak halkın sorunlarını söylenmesi halinde gazetemizde yer verilebileceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim